[za313] De dag die je wist dat zou komen

Geplaatst op 4 jul 2013 - 22:39

Volle tassen staan klaar, de handbagage tassen worden morgenochtend nog aangevuld met de laatste kleine beetjes. Morgen is het dan zo ver!

Na een jaar lang voorbereiden kunnen we eindelijk vertrekken. We staan te popelen om de Zambianen te ontmoeten met wie we samen aan de slag gaan om de lerarenwoningen te bouwen. Nog één nachtje dromen van een klaslokaal vol Afrikaantjes en swingende kerkdiensten, straks maken we het allemaal in het echt mee. Al dienend en feestend gaan we op weg, om meer te leren over die bijzondere leefwijze van Afrikanen: vol dankbaarheid. We hopen geregeld wat van ons te kunnen laten horen, maar zitten daar wel zonder elektriciteit en wifi, dus "geen nieuws is goed nieuws".

Heel enthousiaste groeten van ons allemaal,
Michaël en Angela van der Ven (hoofdleiders)

Namens:
Aafke de Leeuw, Aline Storteboom, Ananka van den Berg, Anouk Lammers, Ceciel Jansen, Gerdien Meerveld, Gerdy Kooij, Grytsje Buursma, Hanko Bosman, Ilse Bergsma, Janno Kamphorst, Jeep Zwanenburg, Mariëlle Hage, Mariëlle Swager, Marijke Voshart, Martijn Hilarius, Melanie ter Rahé, Mettie Krist, Nick van Drie, Odine van de Veen, Rachel Scheurwater, Roy Brouwer, Sharon Haverkamp, Sifra de Ruiter, Stefan Kemp, Stefan Vermaas en Willemijn van der Horst.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.