[ZA314] Smakende scheit, een echte pot en harde werkers

Geplaatst op 7 aug 2014 - 12:19

De scheit, of te wel geit alias schaap, is inmiddels opgegeten, de bouw gaat onwijs goed en we kunnen poepen op een zelfgemaakte wc pot!

Het is nog niet erg lang geleden dat hier een nieuwsbericht, of zelfs twee nieuwsberichten van onze groep verschenen. Het toeval wil dat we nu wederom even toegang hebben tot internet dus ik zal jullie een korte en krachtige update proberen te geven! Op dinsdag is de scheit geslacht door drie jongens van de groep! Ze hebben het hele proces meegemaakt, van het snijden met het mes, tot het verwijderen van het skelet en de vacht tot het maken van kleine stukjes vlees en het koken in de pan. Dus mensen in Nederland wees gewaarschuwd...Verder is er op dinsdag voor het eerst de hele dag gebouwd. We begonnen aan beide huisjes en het ging enorm snel! Huisjes worden leeggeschept, vloeren worden klaar gemaakt, cement wordt de hele dag door gemaakt en inmiddels staan er al aardig wat stijgers.. Zo hard vordert het metselwerk nu!
Op woensdag werd er voor het eerst begonnen met het kinderwerk. En ook dat loopt hier wat anders dan je vooraf denkt. We zouden beginnen om 9 uur, alleen de leerkracht, ook wel onze tolk, heeft kennelijk alle tijd maar geen horloge. Hij moest even opgehaald worden en we begonnen alvast met een stuk of 20 kindjes en eindigden na het hele verhaal over schaatsen, (inclusief een spectaculaire schaatswedstrijd) en de ark van noach werd er geknutseld en uiteindelijk sloten we af met spelletjes met wel meer dan 60 kinderen dus dat biedt perspectief voor de komende dagen! Op woensdagmiddag verlieten we de bouw iets eerder om te leren water dragen van de lokale bevolking. Velen onder ons hebben het geprobeerd maar het was toch een stuk lastiger dan we dachten, met een water ballet als gevolg! Er waren ook veel vrouwen die spontaan hun babys afgaven aan onze deelnemers dus er zijn leuke kiekjes geschoten voor thuis. Inmiddels is het cultuur programma ook vollop begonnen. Deelnemers hebben reeds geholpen met de was en het koken. En als het goed is bezoekt men vanmiddag met een aantal een soort van dorpshoofd die ons uitgenodigd heeft op zijn terrein. Morgen zullen de storytellers afreizen naar Champanji om te zien wat voor effect een World Servants project daar heeft gehad bij de lokale bevolking.
Tot slot, de groep maakt het goed! We worden goed verzorgd en zorgen stiekem ook wel goed voor ons zelf. Nouja de jongens zorgen goed voor de groep, zij hebben er namelijk voor gezorgd dat onze geimproviseerde douches voorzien zijn van een vloer. En een gat, voor hen waarbij de ontlasting toch iets sneller loopt dan gewent. Plus een zelf gemaakte super mooie en erg gladde wc-pot die inmiddels door velen is ingewijd! Maar dit alles beneemt ons niet het plezier van al het moois dat we zien en meemaken!

Lieve mensen in Nederland, ik groet jullie namens de groep! En ik kan al wel vertellen dat het volgende berichtje wellicht wat langer op zich zal laten wachten:)
Gegroet, ALtina, Namens de hele groep uiteraard.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.