[ZA314] Tweede groep komt morgen aan op Schiphol

Geplaatst op 22 aug 2014 - 14:28

De achttien deelnemers die gisteravond niet mee konden op de vlucht naar Dubai, staan nu geboekt voor de vlucht die vandaag om 21.30 uur vertrekt uit Lusaka. Dit betekent dat zij tegelijk met de andere World Servants groep uit Zambia (ZA414) reizen en morgenmiddag om 13.30 uur op Schiphol aankomen met vluchtnummer EK 147 uit Dubai.

Een belletje met de achttien achterblijvers in Lusaka vandaag, leverde een vrolijk beeld op. Men vermaakt zich prima in en rond het hotel met zwembad. De locale coördinator, Moffat, die nog bij de groep is gebleven zolang dit oponthoud duurt, heeft voor het eerst in zijn leven in een lift gestaan en van een roltrap gebruik gemaakt. Beiden vormden voor hem een heuse belevenis! De groep heeft van de luchtvaartmaatschappij de garantie gekregen dat zij allemaal vandaag op de vlucht terecht kunnen, dus men heeft het volste vertrouwen dat de reis vanavond voorspoedig zal verlopen.

Ondertussen is een uurtje geleden (om 13.30 uur) de eerste helft deelnemers van ZA314 goed aangekomen op Schiphol.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.