[ZA414] Aangekomen in Zambia

Geplaatst op 5 aug 2014 - 16:27

Met een kort bericht heeft hoofdleider Dinie Baan laten weten dat de groep uit Rijnsburg goed is aangekomen in Zambia. Vanavond zal de groep overnachten in Lusaka en morgen verder reizen naar Miloso. De deelnemers maken het goed en hebben zin in de komende drie weken die voor hen liggen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.