[ZA414] Klaar voor de terugreis naar Nederland

Geplaatst op 22 aug 2014 - 09:24

Een laatste bericht uit Zambia voordat de groep vanavond begint aan de terugreis naar Nederland.

Lieve thuisblijvers,

We zijn nu in Lusaka en genieten van een echte douche, een gewone toilet en een zwembad. Heeeerlijk!

De laatste bouwdagen zijn goed verlopen. Het dak zit op de school en binnen zijn de muren gestuukt tot de ringbalk. Een mooi resultaat. Buiten natuurlijk de logo's van World Servants en de MCC geschilderd en een mooie tekening met onze namen.

Iedereen is deze week naar de markt in Mkushi geweest, een hele belevenis om over de stinkende vismarkt of mooie groentemarkt te lopen.

Een deel van de groep heeft de markt gecombineerd met een bezoek aan het ziekenhuis en de anderen zijn naar een voedingscentrum geweest waar weeskinderen of kinderen van 1 ouder een warme maaltijd krijgen. Indrukwekkend hoe groot de verschillen zijn met Nederland.

woensdagmiddag was de overdracht van de school, een ceremonie met gasten zoals het districtshoofd, vertegenwoordigers van het ministerie of éducation uit Mkushi, een mooie afsluiting van de bouw en natuurlijk het kinderfeest met pannenkoek tot besluit.

Daarna was er de verrassing dat we gingen eten met de plaatselijke bouwvakkers en de mensen van de keuken. Met z'n allen rondom een kampvuur en natuurlijk weer met onze handen eten, we zaten gemixt door elkaar, zodat we nog een keer met elkaar in gesprek waren. Alle helpers hebben we bedankt met een cadeautje.

Vrijdag gaan we naar een krokodillen farm en een echte Afrikaanse souvenirs markt. En dan 's avond naar het vliegveld, op weg naar huis.

Een dikke knuffel van ons allemaal en tot zaterdagmiddag.
Dinie

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.