Bouw van Klaslokalen in Chijemu in 2010

 • Het voormalige schoolgebouw in Chijemu
  Het voormalige schoolgebouw in Chijemu
 • De schoolbankjes
  De schoolbankjes
 • Het schoolgebouw uit 2010
  Het schoolgebouw uit 2010
 • In de klas
  In de klas
 • Kiekje door het raam
  Kiekje door het raam
 • Het motto van de school
  Het motto van de school
 • Hoi!
  Hoi!

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chijemu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

ZA110 | Kinderen in Chijemu met plezier naar school

In 2010 is de school van Chijemu uitgebreid met extra klaslokalen om zo plek te bieden aan de vele leerlingen in deze gemeenschap. In februari 2018 heeft het setupteam een bezoek gebracht aan de school om te zien hoe het nu gaat.

Op dit moment gaan er 355 kinderen naar school in Chijemu. Acht getrainde leraren staan dagelijks voor de klas om de kinderen te onderwijzen en hen normen en waarden mee te geven. De school bestaat uit zeven klaslokalen en er zijn nog eens vijf lerarenwoningen op het schoolterrein.

Tijdens het gesprek dat we hadden met het schoolhoofd vertelde ze ons dat de kinderen het fijn vinden om naar school te gaan en het ervaren als een veilige plek.

De uitbreiding van de school met extra klaslokalen, heeft ervoor gezorgd dat er aan meer klassen lesgegeven kan worden. Dit heeft de gemeenschap gestimuleerd om de school naar een nog hoger plan te tillen. De droom van de PTA (Parent Teacher Association) is dan ook om de school uit te breiden met extra klaslokalen en lerarenwoningen om zo ook de hogere klassen op de school te kunnen aanbieden.

Lees meer

Project goed geslaagd

Het project in Chijemu is goed geslaagd. De lokalen worden goed gebruikt en zien er goed uit. We kregen te horen dat de meisjes op school het voorbeeld van de deelneemsters volgen. Er is een trend dat meer meisjes de school afmaken. De liedjes van kinderwerk: 'read your bible, pray every day' en 'if you're happy and you know it' worden nog steeds uit volle borst meegezongen.

Lees meer
Gebied
Partner

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.