Bouw van 3 lerarenwoningen in Kaponga Hills in 2011

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kaponga Hills


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

De impact van een project gaat veel verder dan het gebouw!

Bij een bezoek aan Kaponga Hills, in november 2019, worden we enthousiast ontvangen. Wij zijn erg benieuwd hoe het nu gaat, 1,5 jaar na het project in 2018 en 8,5 jaar na het project in 2011.

Lees meer

Lerarenwoningen in gebruik


Van dit project worden twee huizen bewoond door leraren die door de regering beschikbaar gesteld zijn. Er is nog een woning over waar nog een leraar kan wonen. Op een paar hele kleine dingen na zijn de huizen helemaal klaar.
    

Lees meer
Gebied
Partner

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.