Bouw van kliniek en 2 woningen voor verpleegkundigen in Changilo in 2013

 • Changilo Health Post
  Changilo Health Post
 • Voorzijde kliniek
  Voorzijde kliniek
 • Terrein met kliniek en huis
  Terrein met kliniek en huis
 • Huis voor de staf
  Huis voor de staf
 • Kliniek
  Kliniek

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Changilo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[za213] Tot morgen!

Over een paar uurtjes vliegen we weer terug naar Nederland, boordevol verhalen en mooie herinneringen. Het is goed en mooi geweest!

Lees meer

[za213] Laatste dagen in Zambia

Hoofdleider Charissa belt voor een laatste update uit Zambia al lopend over de souvenirmarkt in Lusaka

Lees meer

De eerder gebouwde kliniek

In 2021 gaat een nieuwe groep naar Changilo om de kliniek gebouwd in 2013 uit te breiden. Tijdens het voorbereidende bezoek werden er uiteraard ook foto's gemaakt van de huidige kliniek en deze willen we graag met jullie delen.

Lees meer

Erg onder de indruk ..

Toen we arriveerden raakten we in gesprek met de verpleegster die in de kliniek was. Ze vertelde ons dat ze nu vijf maanden hier werkte en dit was haar eerste baan na haar afstuderen. De overige medewerkers in deze kliniek waren vier vrijwilligers. De voormalige medewerkers zijn door de overheid naar andere plaatsen overgebracht.

Ongeveer 500 - 700 mensen bezoeken de kliniek elke maand. De meeste patiënten die binnenkomen, hebben malaria. Daarnaast zijn er nog vier bevallingen geweest de afgelopen maand, tien bevallingen in februari en 15 bevallingen in januari.

De ruimte in de kliniek is beperkt en er is meer personeel nodig om de kliniek te runnen. Op dit moment is er teveel druk op de schouders van één verpleegster en de vier vrijwilligers. We waren echter erg onder de indruk van de manier waarop deze jonge verpleegster haar werk deed.
Het gebouw verkeerde in een goede staat. De kliniek was erg schoon en netjes. Als dit de manier is waarop de kliniek wordt gerund, zou het goed zijn om in de toekomst de kliniek te ondersteunen bij een uitbreiding. We moeten echter dan wel weten of er voldoende medewerkers beschikbaar zijn om deze kliniek te runnen.

Lees meer

Gebied
Partner

Michael Tembo

PO Box 84
0183
Mkushi
Zambia
+260 536 22 58

MCC

MCC staat voor Mkushi Christian Community en is opgericht in 1999. Vanaf dat jaar is ook de samenwerking tussen World Servants en MCC ontstaan. MCC is gevestigd, zoals de naam al aangeeft, in het Mkushi district, gelegen in Centraal-Zambia.

Lees hier meer over MCC