Bouw van Kliniek en woning in Malabi in 2015

 • Latrines in Malabi
  Latrines in Malabi
 • Inwoners van Malabi
  Inwoners van Malabi
 • Leefomstandigheden in Malabi
  Leefomstandigheden in Malabi
 • School in Malabi
  School in Malabi
 • De kliniek in Malabi
  De kliniek in Malabi

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Malabi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZA215 | Op weg naar huis

Een kort sms berichtje van de hoofdleider vlak voor vertrek:  We hebben een geweldige safari gehad, en staan nu op het vliegveld. Tot morgen!  

Lees meer

  ZA215 | Druk bezochte overdracht in Malabi

  Na het laatste bericht belde hoofdleider Peter Hazendonk, met de mededeling dat de overdracht net voltooid was. Na een week hard bouwen had de groep vrijdag de laatste echte bouwdag erop zitten en het resultaat is daar ook naar: het dak van de kliniek zit er op, de wanden zijn gestuct en ook van de woning zijn de wanden gestuct. Een mooi concreet resultaat om achter te laten!

  Lees meer

  Verhalen van verandering in Matuku (Malabi)

  Tijdens ons bezoek in maart spraken we met drie vrouwen die ons vertelden over waarom de kliniek zo belangrijk voor hen is. Lees mee met hun indrukwekkende verhalen.

  Lees meer

  Wat vindt de bevolking van de kliniek in Matuku (Malabi)?

  In maart 2020 zijn de set-uppers Jan Paul Apon en Anno Pot samen met Kim van der Molen van kantoor WS naar Zambia geweest en hebben we onder andere ook dit project uit 2015 bezocht. Een filmpje en enkele foto's over hoe het nu gaat in Matuku (Malabi)

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  Malabi ligt in het Mkushi district in het midden van Zambia. Dit district heeft bijna 120.000 inwoners en bestaat uit 18 deelgebieden, zogenaamde catchment areas. Het is een uitgestrekt landbouwgebied waar veel zwarte boeren op een klein stukje grond werken. Hun inkomen is zeer laag, wat veroorzaakt wordt door beperkte kennis en ervaring op landbouwgebied. In het gebied zijn ook een aantal grote bedrijven die door blanke boeren gerund worden. Deze bedrijven bieden werkgelegenheid aan de vele zwarte bewoners in dit district.
  Malabi is een typisch plattelandsdorp met 3000 inwoners, ongeveer vijftig minuten rijden van de stad Mkushi. Je ziet huizen van steen, hout of gras met dakpannen of dakplaten daken. De armoede is groot. Mensen moeten rondkomen van ongeveer een dollar per dag.

  Michael Tembo

  PO Box 84
  0183
  Mkushi
  Zambia
  +260 536 22 58

  MCC

  MCC staat voor Mkushi Christian Community en is opgericht in 1999. Vanaf dat jaar is ook de samenwerking tussen World Servants en MCC ontstaan. MCC is gevestigd, zoals de naam al aangeeft, in het Mkushi district, gelegen in Centraal-Zambia.

  Lees hier meer over MCC