Bouw van Slaapzalen en toiletten in Miloso in 2016

 • Klaslokalen van de middelbare school ZA112
  Klaslokalen van de middelbare school ZA112
 • Timmerman aan het werk op trainingscentrum ZA105 & ZA106
  Timmerman aan het werk op trainingscentrum ZA105 & ZA106
 • Leerlingen Miloso High School
  Leerlingen Miloso High School
 • Vrouw haalt mais op bij Trainingscentrum in Miloso
  Vrouw haalt mais op bij Trainingscentrum in Miloso
 • Geimproviseerde slaapzaal in klaslokalen
  Geimproviseerde slaapzaal in klaslokalen
 • Markt in de buurt van Miloso
  Markt in de buurt van Miloso
 • Highschool students
  Highschool students
 • Vrouwen tijdens workshop kleding maken op trainingscentrum
  Vrouwen tijdens workshop kleding maken op trainingscentrum
 • Latrines
  Latrines
 • Basis school in Miloso - project ZA104
  Basis school in Miloso - project ZA104

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Miloso


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZA216 | Klaar voor vertrek

Hoofdleider Richard staat met zijn groep op het vliegveld van Lusaka, klaar om te vertrekken. Nog even een (foto-)update!

Lees meer

ZA216 | Aan de slag in Miloso

Onverhoopt kregen we een oud nieuwbericht toegestuurd uit Zambia, deze was identiek aan een eerder bericht. Er is dus op dit moment geen nieuwe update, onze excuses voor de verwarring.  

Lees meer

Nieuwe ontwikkelingen op Miloso Secundary School

Vandaag zijn we op bezoek in Miloso. Het is een officiële feestdag, dus de school is helaas niet open, toch is er genoeg te beleven.

Lees meer

Mooie verbetering van de slaapzalen

De meiden zien enorm uit naar het moment dat ze hun nieuwe slaapvertrekken kunnen gaan bewonen. Op dit moment verblijven ze nog in één grote ruimte in een ander gebouw op het terrein van het training centrum, wat oorspronkelijk als klaslokaal diende. In het nieuwe gebouw delen ze met minder meiden één kamer waardoor er meer privacy is. Ook zijn de toiletten en douches in het gebouw aanwezig wat een enorme verbetering is.

De gebouwen waar de groepen aan hebben gewerkt, zien er goed uit, maar zijn dus nog niet in gebruik. De laatste onderdelen voor de douches en toiletten moet worden afgewerkt. Ze verwachten op het moment van het set-up bezoek nog een paar dagen nodig te hebben om het af te ronden.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Miloso is een arme plattelandsgemeenschap met ongeveer 3.000 inwoners. Het ligt in het Mkushi
district op ongeveer 400 kilometer van de hoofdstad Lusaka en twintig kilometer van de hoofdweg. Het laatste stuk rijd je over een zandweg om in Miloso te komen. De meeste mensen wonen in huizen gemaakt van leem met rieten daken. Veel ouderen zijn analfabeet in verband met het gebrek aan goede scholing.

Zambia heeft een tropisch klimaat, maar door de droogte van de laatste jaren vallen de resultaten van de landbouw tegen.

Michael Tembo

Private Bag 16
Mkushi

+260 536 22 58

MCC

MCC staat voor Mkushi Christian Community en is opgericht in 1999. Vanaf dat jaar is ook de samenwerking tussen World Servants en MCC ontstaan.
MCC is gevestigd, zoals de naam al aangeeft, in het Mkushi district, gelegen in Centraal-Zambia. In Mkushi wonen bijna 200.000 mensen waaronder heel veel kinderen.
De organisatie is opgebouwd uit allerlei kerken in het district die ervoor zorgt dat deze kerken gefaciliteerd worden voor het organiseren van activiteiten. Maar MCC zet zich niet alleen in voor kerken. Ook voor de gemeenschap worden ontwikkelingsprojecten opgezet. Op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg levert MCC fantastisch werk en zijn er al mooie resultaten geboekt: 20 projecten zijn er opgezet sinds het ontstaan van de organisatie.

Samen met World Servants zijn er verschillende basisscholen opgezet in het district. Hierdoor kunnen veel kinderen naar school en gaat de kwaliteit van het onderwijs omhoog doordat leerkrachten nu niet meer voor een grote hoeveelheid kinderen per klas hoeven te staan. Zo kan er meer aandacht besteed worden aan het individu. Vandaar ook dat er op dit moment steeds meer vraag is naar middelbare scholen in de omgeving.

Wat betreft gezondheidszorg willen World Servants en MCC voortbouwen op de projecten die er de afgelopen jaren al zijn geweest, door bijvoorbeeld een kliniek te bouwen in een gemeenschap waar eerder al klasklokalen werden gebouwd. Zo kan er direct hulp geboden worden als iemand ziek is. Daarnaast kan een ander groot probleem aangepakt worden: de kindersterfte. Veel zwangere vrouwen bevallen nu meestal zonder medische begeleiding, waardoor veel baby’s overlijden. Er wordt door MCC bovendien ook aidsvoorlichting gegeven, iets dat erg belangrijk is omdat HIV/Aids nog steeds een groot probleem is in het land.
Intussen zijn er al meerdere klinieken gebouwd met daarbij woningen voor de medische staf. De hulpvoorzieningen zijn een succes: er komen veel mensen uit het land op af, zelfs uit buurland Congo komen gezinnen te voet om van de hulp gebruik te kunnen maken. Maar hierdoor is er wel meer vraag ontstaan naar verdere hulp. En dat is precies waar World Servants de komende jaren aandacht aan wil besteden.

De huidige middelbare school verbeteren door slaapzalen en extra toiletten te bouwen. Op die manier kunnen de leerlingen na schooltijd blijven eten, slapen en meedoen met sportactiviteiten. Dit is nodig omdat de sommige leerlingen weeskinderen zijn en/of uit een ver gelegen gebied komen. Heen en weer reizen is dan geen optie en op dit moment slapen ze noodgedwongen in klaslokalen, waardoor er veel leerlingen of niet kunnen overnachten omdat er te weinig plekken zijn, of ze slapen op de grond in een veel te klein lokaal.
Met een gebouw die ingericht is als accommodatie, zullen er èn voldoende plekken worden gecreëerd voor de leerlingen om te slapen èn zijn er ook betere toiletvoorzieningen waardoor ze niet meer gebruik hoeven te maken van de toiletten van de High School zelf.
De focus zal eerst liggen op de bouw van een slaapzaal voor meisjes, zodat zij een goede plek hebben. In een later stadium zal de partner organisatie ook gaan werken aan een slaapzaal voor jongens.

Jouw inzet zorgt voor:

- Meer leerlingen die de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan omdat er ook na schooltijd onderdak aangeboden wordt.
- Het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, door de schoolaccommodaties uit te bereiden.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage