Bouw van klaslokalen in Kaponga Hills in 2018

 • Bakstenen voor de bouw
  Bakstenen voor de bouw
 • In de klas
  In de klas
 • Omgeving school
  Omgeving school
 • Kaponga Hills Community School
  Kaponga Hills Community School
middle-of-nowhere
beter onderwijs
enthousiaste kinderen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kaponga Hills


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Preparations @ Kaponga Hill going well!

Lees meer

ZA218 | In Kaponga Hills is de inzet verdubbeld

Moffat en Collins hebben het maken van video’s goed onder de knie en zijn als ware reporters aan de slag gegaan op je een update te geven van de voorbereidingen. Geniet dan ook deze uitgebreide video en ontvang een lesje ‘hoe leg ik een fundament in Zambia?’, aanschouw de grote hoeveelheid stenen die klaarliggen en ontmoet het schoolhoofd die uitkijkt naar de verandering die gaat plaatsvinden.

Lees meer

Zambiaanse kleding op Schiphol

De Zambia-gangers zijn terug. Gehuld in prachtige Afrikaanse stoffen renden ze op hun familie af, die al een flinke tijd stond te wachten in aankomsthal 4.

Thanks for all

Coördinator Moffat appt: ZA218 did a wonderful job here in Zambia as they fly back we pray for God's travelling mercies to be with them until they reach home safely. The community in will miss them terribly we had good time together. We thank God for everything and we thank you all for the prayers.


Een laatste bezoek aan het project in Kaponga Hills

Vandaag brengen we een laatste bezoek aan Kaponga Hills voor een eindevaluatie van dit project. De school staat er mooi bij en worden vriendelijk ontvangen door twee leraren.

Lees meer

De impact van een project gaat veel verder dan het gebouw!

Bij een bezoek aan Kaponga Hills, in november 2019, worden we enthousiast ontvangen. Wij zijn erg benieuwd hoe het nu gaat, 1,5 jaar na het project, waar groep ZA218 twee klaslokalen heeft gebouwd.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kaponga Hills ligt in het Lundazi District, een district met een grote, jonge en voor het grootste gedeelte op platteland wonende bevolking. Het dorpje ligt ongeveer twintig kilometer van de hoofdweg naar Lundazi, de grootste plaats van het district. De meeste mensen in Kaponga Hills en omgeving verbouwen maïs, sojabonen, zonnebloemen en katoen. De voornamelijk christelijke gemeenschap heeft ongeveer 1000 inwoners, met ongeveer 500 kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Zambia heeft een tropisch klimaat, wat wordt gekenmerkt door een regenseizoen en een droog seizoen. In onze zomer is het daar winter en dat is de droge tijd van het jaar. Het kan 's nachts best fris zijn.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

Voor lang niet alle kinderen in Kaponga Hills is er plek in het bestaande schoolgebouw. Bovendien moeten twee lokalen nog afgebouwd worden. Met de komst van nieuwe lokalen kunnen meer leerlingen tegelijk les krijgen. Ook zal er minder lesuitval zijn in de regentijd als er een goed dak op de school zit.

Op de school werken nu twee gediplomeerde docenten en drie vrijwilligers die lesgeven. Het aantal gediplomeerde docenten moet stijgen.

Doelen:

 • Meer lesuren voor de kinderen
 • Meer kinderen die naar school kunnen
 • Niveau van het onderwijs stijgt
 • Meer kinderen maken hun school af

Download tussenrapportageDownload eindrapportage