Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kliniek en woning voor medisch personeel in Changilo

 • In het Oranje
  In het Oranje
 • Leer water dragen als de locals
  Leer water dragen als de locals
 • Scheuren over het Afrikaanse platteland
  Scheuren over het Afrikaanse platteland
 • Ook de dieren dragen hun steentje bij
  Ook de dieren dragen hun steentje bij
 • Iedereen helpt mee
  Iedereen helpt mee
 • Lijntje!
  Lijntje!
Back-to-basic
Gezondheidszorg verbeteren
Puur Afrika

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat de bestaande kliniek uitbreiden met aparte zaalruimtes voor mannen en (zwangere) vrouwen. Ook bouw je mee aan een extra woning voor medisch personeel.

Voor wie?

Je gaat bouwen voor de meer dan 7.000 inwoners van Changilo en de omliggende omgeving.

Waar ga je dat doen?

Je gaat bouwen in het dorp Changilo gelegen in het Mkushi District op ruim een halve dag rijden van de hoofdstad Lusaka. Changilo ligt in het midden van Zambia dicht bij de grens van Congo. De dichtstbijzijnde grote stad is Mkushi op ongeveer een uur afstand. De inwoners van Changilo leven voornamelijk van landbouw. De meeste mensen hebben hun eigen boerderijtje, waar zij mais, sojabonen of tomaten verbouwen. Het is ieder jaar weer spannend of de oogst voldoende is om de rest van het jaar van te leven. De afgelopen jaren is er regelmatig voedselschaarste geweest.

Changilo ligt op ruim 1400 meter hoogte. In juli en augustus is het winter in Zambia, de temperatuur kan daardoor ‘s nachts tot aan het vriespunt dalen! Overdag warmt het gelukkig snel weer op en wordt het rond de 20 graden. De regentijd loopt van november tot en met maart dus tijdens het project zal het droog zijn.

Waarom?

Bouwen aan de gezondheidszorg in Zambia. Zet jij je in voor de uitbreiding van de kliniek voor een goede start van baby’s en jonge moeders uit Changilo?

12-7 tot 30-7-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 80

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit wordt het tweede World Servants project in Changilo. Met de bouw van de kliniek in 2013 kregen de bewoners medische zorg in hun dorp. De kliniek werd al gauw volop gebruikt: er komen zo’n 30 tot 40 patiënten per dag. Er kwam al snel behoefte aan aparte ‘ziekenzalen’ voor mannen en (zwangere) vrouwen en een nieuwe woning voor medisch personeel. In die behoefte gaan we in 2020 voorzien. De verpleegkundige kijkt er naar uit!

Verandering

Door het ontbreken van aparte ‘ziekenzalen’ kunnen er nauwelijks patiënten voor meerdere dagen worden opgenomen. Daarnaast is het cultureel absoluut ‘not-done’ dat mannen en vrouwen in één ruimte slapen. Er is dus een aparte ruimte nodig voor zwangere vrouwen om te bevallen. Daardoor is er meer medisch personeel nodig: die kunnen straks dicht bij het de kliniek verblijven door de bouw van een nieuwe woning.

Doelen:

 • Aparte ruimte bieden aan vrouwen om veilig te kunnen bevallen 
 • Extra woning voor medisch personeel
 • Betere gezondheidszorg voor inwoners van Changilo en omgeving

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen leer je het dagelijkse Afrikaanse leven van de hartelijke mensen uit Changilo kennen. Je krijgt volop mogelijkheden om met de kinderen te spelen, samen met de jongeren te sporten en de lokale school of kliniek te bezoeken.

In het Football4Water-programma kun je je voetballende krachten meten tegen voetballers uit de buurt. Na de inspanning volgt interessante interactie over hygiëne en sanitatie.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • In Changilo kan het dak erop
 • De muren van de kliniek staan
  De muren van de kliniek staan
 • De bouw aan de woning is gestart
  De bouw aan de woning is gestart
 • Obed (l) en Dennis (r) van partner organisatie MCC
  Obed (l) en Dennis (r) van partner organisatie MCC
 • Tip: klik op de foto voor de hele foto
  Tip: klik op de foto voor de hele foto
 • Tip: klik op de foto voor de hele foto
  Tip: klik op de foto voor de hele foto
 • De accomodatie
  De accomodatie
 • De kleine ruimte waar vrouwen bevallen
  De kleine ruimte waar vrouwen bevallen
 • Het huidige kliniekje
  Het huidige kliniekje
 • Help jij mee om haar patiënten een betere plek te geven?
  Help jij mee om haar patiënten een betere plek te geven?

MCC

In Changilo wordt gebouwd in samenwerking met de partnerorganisatie MCC Mkushi Christian Community. In Changilo staat sinds 2013 een kliniek. Er wordt zo veel gebruikt van gemaakt dat het nu tijd is voor een uitbreiding. Je gaat bouwen aan aparte ziekenzalen voor mannen en (zwangere) vrouwen en een extra woning voor medisch personeel. Bouw jij mee zodat er straks nog meer mensen geholpen worden in de kliniek?

Michael Tembo

2395,-

Toeslagen:

€180

12-7 tot 30-7-2021