Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen in Makopa

 • In het Oranje
  In het Oranje
 • Lijntje!
  Lijntje!
 • Leer water dragen als de locals
  Leer water dragen als de locals
 • Scheuren over het Afrikaanse platteland
  Scheuren over het Afrikaanse platteland
 • Ook de dieren dragen hun steentje bij
  Ook de dieren dragen hun steentje bij
 • Iedereen helpt mee
  Iedereen helpt mee
Dorpsleven dicht bij de stad
Superenthousiaste kinderen
Genieten van de Zambiaanse cultuur

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan de uitbreiding van een school, waar de bestaande klaslokalen klein en in slechte staat zijn. Met een uitbreiding van de school kunnen meer kinderen langer onderwijs volgen met voldoende ruimte.

Voor wie?

Je bouwt voor de 300 kinderen uit het dorp Makopa. Door het ruimtegebrek op het huidige en primitieve schoolgebouw moeten de kinderen noodgedwongen stoppen met school. De leerkrachten zijn enorm gemotiveerd om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Waar ga je dat doen?

In de plaats Makopa, een dorpje zo’n 5 kilometer ten noorden van de hoofdstad Mkushi van het gelijknamige district. Alhoewel het dorp zo dicht bij het centrum van deze stad is, zijn de omstandigheden in dit dorp erg primitief. Naast het werken op het land hebben veel inwoners van Makopa ook een bijbaantje in de stad.

Waarom?

Je bouwt mee aan de toekomst van de kinderen in Makopa. De huidige school is te klein, bouw jij mee aan meer ruimte voor goed onderwijs?

8-8 tot 27-8-2022bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 80

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Met de bouw van klaslokalen kan je een enorm verschil maken, omdat het huidige schoolgebouw zeer slecht is. De school heeft veel enthousiaste leerkrachten die zich in willen zetten om het onderwijs in Makopa te verbeteren. De leerkrachten zijn zelfs al begonnen met de bouw van klaslokalen, omdat ze zo gemotiveerd zijn om de leerlingen een goede toekomst te kunnen geven.

Verandering

Er staan op dit moment twee kleine gebouwen met beide twee leslokalen. De omstandigheden zijn erg slecht. De gebouwen hebben geen deuren en ook geen vloeren. Lang niet alle kinderen kunnen les krijgen. De ruimte is daarvoor veel te klein. Het hoofd van de school is een zeer bedreven man die al gestart is met de bouw van extra klaslokalen, maar er zijn onvoldoende middelen om dit af te ronden of om een nieuw beter gebouw te bouwen.

Doelen

 • Een direct verbetering van het onderwijs, door meer ruimte in het schoolgebouw
 • De kinderen kunnen langer naar school
 • Overstap naar de middelbare school is beter te maken

Wat doe je nog meer?

Kennismaken met de leerkrachten, kinderen van de school en natuurlijk de bewoners van het dorp. Je gaat op bezoek bij dorpsbewoners, neemt een kijkje op het land en speelt met de kinderen uit het dorp. En natuurlijk maak je kennis met de warme cultuur van Zambia. Je leeft in het dorp, maar kunt ook gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote stad Mkushi.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Jan Paul vlogt vanuit Makopa

MCC

In Makopa staan twee schoolgebouwen die erg primitief zijn. Samen met partnerorganisatie MCC bouwt World Servants aan een uitbreiding van de school om de kinderen uit Makopa een betere toekomst te geven door meer ruimte voor onderwijs.

Michael Tembo

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info
1
2
3
4
5

2395,-

Toeslagen:

€180

8-8 tot 27-8-2022