Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een basisschool in Twatasha

 • Iedereen helpt mee
  Iedereen helpt mee
 • Leer water dragen als de locals
  Leer water dragen als de locals
 • Ook de dieren dragen hun steentje bij
  Ook de dieren dragen hun steentje bij
 • Lokaal vervoer
  Lokaal vervoer
 • Lijntje!
  Lijntje!
 • Scheuren over het Afrikaanse platteland
  Scheuren over het Afrikaanse platteland
Back to the basics
Bouwen aan de toekomst
Koffie bij het kampvuur!

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

In 2008 heeft een World Servants-groep meegebouwd aan de droom van de gemeenschap van Twatasha: een eigen basisschool. Inmiddels is de school uit z’n jasje gegroeid. Er zitten nu 606 kinderen op school; zij krijgen les in drie normale en twee kleine klaslokalen. Daarom worden er extra klaslokalen en een lerarenwoning gebouwd.

Voor wie?

Onderwijs is sinds kort helemaal gratis in Zambia. Daardoor sturen nog meer ouders hun kinderen naar school. Je gaat bouwen voor de kinderen van Twatasha en kinderen uit de directe omgeving van het dorp.

Waar ga je dat doen?

Je gaat aan de slag in Twatasha, een typisch Zambiaans plattelandsdorp in het Mkushi District. De bewoners leven verspreid over een relatief groot gebied in huisjes van zelf gefabriceerde ‘bakstenen’ en leem. De omstandigheden zijn primitief. Er is geen stromend water, elektriciteit of riolering. De lokale bevolking leeft voornamelijk van kleinschalige landbouw. Mensen verbouwen tomaten, maïs en suikerriet.

Waarom?

De school van Twatasha heeft maar vijf lokalen. Veel te weinig voor de ruim 600 kinderen. Ga jij mee naar Zambia om mee te bouwen aan extra lokalen?

22-7 tot 12-8-2023bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 100 Visumtoeslag: 60 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Hoewel het al vijftien jaar geleden is, zit de samenwerking met de World Servants-groep nog vers in het geheugen bij de gemeenschap van Twatasha. Het project in 2008 vormde een keerpunt in de manier waarop de mensen met elkaar om gingen. Sindsdien is de gemeenschapszin gegroeid en moedigen mensen elkaar aan om samen initiatief te nemen. Mede daardoor bloeit de school en de gemeenschap.

Verandering

In 2008 heeft World Servants in Twatasha drie klaslokalen en een huis voor leerkrachten gebouwd. Mede hierdoor is de school in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid. De combinatie van het grote aantal leerlingen en het beperkte aantal klaslokalen maakt dat er nauwelijks een volwaardig lesprogramma kan worden gedraaid. Om tot kwalitatief beter onderwijs te komen, en daarmee de toekomst van de kinderen positief te beïnvloeden, is het noodzakelijk om de school uit te breiden met klaslokalen en een woonhuis voor leerkrachten.

Doelen:

 • Meer ruimte voor de ruim 600 leerlingen.
 • Leerlingen kunnen langer les krijgen.
 • Een extra getrainde leraar in de te bouwen lerarenwoning.
 • Verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.
 • Het mobiliseren van de lokale gemeenschap om samen het verschil te maken.

Wat doe je nog meer?

Natuurlijk maak je kennis met de leerkrachten, maar ook met de ‘nurse’ en de medische staf van de nabije kliniek en uiteraard de bewoners van het dorp. Daarnaast maak je kennis met de warme cultuur van Zambia. Wonen, leven en leren in een primitieve gemeenschap.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Kijk op het schoolterrein van Twatasha Primary School
 • Leraren met helemaal rechts hoofd Elizabeth
  Leraren met helemaal rechts hoofd Elizabeth

MCC

Samen met de gemeenschap van Twatasha breiden we de bestaande basisschool uit, als onderdeel van het programma van partnerorganisatie MCC om het onderwijs te verbeteren.

Michael Tembo

2395,-

Toeslagen:

€160

22-7 tot 12-8-2023