Bouw van Klaslokalen in Kavinaka in 2015

 • Kinderen in Kavinaka
  Kinderen in Kavinaka
 • Stenen voor de nieuwe school in Kavinaka
  Stenen voor de nieuwe school in Kavinaka
 • Tijdelijke klaslokalen in Kavinaka
  Tijdelijke klaslokalen in Kavinaka
 • Huidige (stenen) klaslokalen
  Huidige (stenen) klaslokalen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kavinaka


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZA315 | 'Goodbye dear Kavinaka, we will never forget you'

We zijn weer terug in Nederland! Ik breng graag nog een verslag van de laatste dagen.

Lees meer

ZA315 | Tot morgen!

Laatste berichtje vanuit Zambia!

Lees meer

In gesprek met een van de leraren van school in Kavinaka

Tijdens ons bezoek in Kavinaka afgelopen februari spraken we met Fanny een van de vrijwillige leraren. Ze vertelt over haal leven, waarom de lerarenwoning zo belangrijk voor haar is en haar toekomstplannen.

Lees meer

De school doet het goed en meester Francis bijna geslaagd

Met een groeiend aantal leerlingen en tevreden leraren kunnen we zeggen dat het goed gaat op Kavinaka Primary School.

Lees meer

Gebied
Partner

Kavinaka ligt in het Lundazi District, een district met een grote, jonge en voor het grootste gedeelte op platteland wonende bevolking. Het dorpje ligt ongeveer twintig kilometer van de hoofdweg naar Lundazi, de grootste kern van het district. De meeste mensen in Kavinaka en omgeving zijn boer en verbouwen maïs, sojabonen, zonnebloemen en katoen. De voornamelijk christelijke gemeenschap heeft ongeveer 540 inwoners, met ongeveer 200 kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.