Bouw van lerarenwoningen en klaslokalen in Kanolo in 2021

 • Durf jij dit ook?
  Durf jij dit ook?
 • Vieren bij zonsondergang
  Vieren bij zonsondergang
 • Spelen met de kinderen
  Spelen met de kinderen
 • Prachtige natuur
  Prachtige natuur
 • Teamwork
  Teamwork
 • Samen verven
  Samen verven
 • Metselen langs het lijntje
  Metselen langs het lijntje
 • Nieuwe vriendschappen
  Nieuwe vriendschappen
 • Ervaringen delen
  Ervaringen delen
 • Vangen!
  Vangen!
Ongerepte natuur
Ontmoeting
Nieuwbouw én renovatie

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kanolo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De ruwbouw in Kanolo is klaar

Vorige week was projectcoördinator Moffat in Kanolo, hij neemt ons mee op de bouwplaats.

Lees meer

De muren staan in Kanolo

Vandaag ontvingen we van Moffat nieuwe beelden uit Kanolo. De gemeenschap heeft de afgelopen week hard gewerkt en inmiddels staan alle muren tot deur hoogte. De gemeenschap gaat de komende week verder met het dak.

Lees meer

Kanolo legt de laatste hand aan de lerarenwonining

Projectcoördinator Moffat heeft ondanks de verkiezingstijd in Zambia (donderdag zijn de presidentsverkiezingen) toch tijd gevonden om nog even Kanolo te bezoeken.

Lees meer

In gesprek met de leraren

De hoofdleraar en het lerarenechtpaar vertellen over de verandering in Kanolo.

Lees meer

Lerarenwoningen worden optimaal gebruikt

Niet 2 maar 3 leraren in de twee lerarenwoningen!

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kanolo ligt verscholen in de heuvels van Oost-Zambia, drie kwartier rijden van de grote stad Lundazi. In het dorp leven ongeveer 800 mensen. De mensen leven van de landbouw. Met name mais en lokale groenten worden geteeld. Door de geïsoleerde ligging is het dorp erg arm. Het dorp is slechts door een hobbelweg te bereiken.
De mensen zijn grotendeels zelfvoorzienend. Het prachtige landschap maakt dat je je echt in een andere wereld begeeft!

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

Op dit moment is er een school en een woning die beiden nog niet volledig afgebouwd zijn. Door deze gebouwen af te maken en een nieuwe woning te bouwen, zullen er door de regering, gekwalificeerde leerkrachten aangesteld worden. Deze leerkrachten zorgen er vervolgens voor dat het onderwijsniveau omhoog gaat. Doordat de school wordt verbeterd, kunnen de kinderen rustig de les volgen en hebben ze geen last van regen, wind en zandstormen die over hen heen komen in de regentijd. Hierdoor kunnen ze zich volledig op de lessen concentreren. 

De mensen ter plaatse hebben de school en woning zelf gebouwd omdat ze inzien dat scholing nodig is om hun leven te verbeteren. Door onze bijdrage kunnen deze gebouwen nu afgebouwd worden en kan er een nieuwe woning gerealiseerd worden. De bevolking is gemotiveerd en wil vooruit. Door onze hulp, juist ook ter plaatse, ondersteunen we hen om hun droom te realiseren.

Door jouw inzet worden ter plaatse de volgende doelen behaald:

 • Meer getrainde leraren
 • Hoger kwaliteit onderwijs
 • Beter leeromstandigheden