Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor een basisschool in Kanolo

  • Goede gesprekken met de lokale bevolking
  • Op school wordt ook hard gewerkt
  • De markt op
  • Op de fiets
  • De weg naar avontuur
  • De waterpomp
Geïsoleerd plattelandsdorp
Op safari
Meer kinderen naar school

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de mensen in Kanolo bouw jij twee nieuwe klaslokalen bij de bestaande school. Kanolo heeft nu drie klaslokalen voor 280 kinderen. Veel te weinig dus! Met dit project heeft Kanolo straks vijf klaslokalen, zodat er 330 kinderen naar school kunnen. 

Voor wie?

De afgelopen jaren is het aantal schoolkinderen in Kanolo gestegen van 110 naar 280. Ongeveer vijftig kinderen in Kanolo kunnen nu niet naar school omdat er geen plaats meer is. Ook de vier opgeleide leraren en de vrijwilliger hebben graag een eigen lokaal om les te geven. Ondanks het gebrek aan klaslokalen zijn de mensen van Kanolo vastberaden om hun kinderen onderwijs en daarmee een betere toekomst te geven. 

Waar ga je dat doen?

Kanolo ligt verscholen in de heuvels van Oost-Zambia. Vanaf de grote stad Lundazi is het drie kwartier rijden over hobbelige zandwegen. Je kijkt je ogen uit in dit prachtige landschap. In het geïsoleerde dorp leven ongeveer achthonderd mensen. De meeste inwoners leven noodgedwongen grotendeels zelfvoorzienend van de landbouw. Zij telen met name maïs en groente. 

Waarom?

Vijftig leerlingen in Kanolo kunnen nu niet naar school. Bouw jij daarom mee aan extra klaslokalen in dit geïsoleerde plattelandsdorp in Zambia? 

21-7 tot 12-8-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 425 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Boven - Hardinxveld. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Boven - Hardinxveld hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

World Servants heeft al eerder een project in Kanolo georganiseerd. Door de coronacrisis konden er geen deelnemers uit Nederland komen. De gemeenschap staat te popelen om nu eindelijk een groep uit Nederland te ontvangen.

Verandering

De mensen in Kanolo zijn vastberaden om hun kinderen onderwijs te geven. Het aantal schoolkinderen in het geïsoleerde plattelandsdorp is de afgelopen jaren van 110 naar 280 kinderen gestegen. Vijftig kinderen kunnen nu niet naar school, die bestaat uit drie lokalen. Met de bouw van extra lokalen kunnen ook deze kinderen naar school komen. Ook kunnen de klassen beter worden verdeeld waardoor de leerlingen de hele dag naar school kunnen, in plaats van maar een paar uurtjes door ruimtegebruik. De vier geschoolde leerkrachten en de vrijwilliger kunnen in een eigen lokaal les geven. Dat komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Door de coronapandemie kon een eerdere World Servants-groep niet komen. De inwoners van Kanolo kijken daarom enorm uit naar jouw komst dit jaar! 

Doelen:

  • Meer kinderen naar school.
  • Kinderen kunnen de hele dag naar school.
  • Meer aandacht voor de leerlingen.
  • Beter onderwijs.

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen biedt jouw project volop mogelijkheden om de Zambiaanse cultuur en natuur te ontdekken! Op huisbezoek bij de lokale bevolking is een bijzondere kans om het Afrikaanse gezinsleven mee te maken. En natuurlijk mag een avond traditioneel Afrikaans dansen niet ontbreken. Een uitstapje naar de markt in Lundazi is een belevenis op zich. Misschien is het zelfs mogelijk om een aantal van ‘the big five’ te spotten tijdens een safari.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


CCAP Zambia

In Kanolo zijn er maar drie klaslokalen voor 280 leerlingen. Veel kinderen kunnen daarom slechts een paar uur per dag naar school. Jij bouwt aan twee extra klaslokalen zodat er 330 kinderen naar school kunnen.

Moffat Zulu

3295,-

Toeslagen:

€425

21-7 tot 12-8-2025