Bouw van klaslokalen en woning in Lobi in 2011

  • Communityschool
    Communityschool
  • De andere lerarenwoning
    De andere lerarenwoning
  • De lerarenwoning in Lobi
    De lerarenwoning in Lobi

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Lobi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Lobi Primary School blijft zich ontwikkelen

Tijdens ons bezoek vorig jaar hebben we al kunnen zien dat de nieuwe head teacher van Lobi Primary School enorm veel betekent voor de school. In november zijn we weer op bezoek geweest en de school wordt steeds mooier.

Lees meer

One man can make a difference!

Acht jaar na het project is er veel veranderd in Lobi, al leek het daar vorig jaar nog niet op. Benieuwd hoe dit zit? Lees dan vooral verder.

Lees meer
Gebied
Partner

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.