Bouw van Lerarenwoningen en latrines in Ikwere in 2013

 • Bouwplaats
  Bouwplaats
 • Bestaande school
  Bestaande school
 • Bestaande klaslokalen
  Bestaande klaslokalen
 • Bestaand klaslokaal zonder dak
  Bestaand klaslokaal zonder dak
 • Bouwplaats voor de lerarenwoningen en latrines
  Bouwplaats voor de lerarenwoningen en latrines

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Ikwere


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Nieuwe docenten aangenomen

Begin 2014 bezocht World Servants het project. De woningen waren nog niet helemaal klaar, de kozijnen moeten nog geplaatst worden. Desondanks zijn er al twee opgeleide docenten aangenomen om les te geven. Dit heeft direct resultaat: Er gaan nu 337 kinderen naar de school, dat is bijna een verdubbeling!
Daarnaast heeft de gemeenschap grootse plannen om het project uit te breiden. In de zomer van 2014 zullen er een paar lerarenwoningen bijgebouwd worden, zodat er voor alle 6 leraren een woning is. Ook wordt het aantal klaslokalen uitgebreid. Het doel is om per 40 leerlingen een klaslokaal te hebben. 

Lees meer

[za413] Aan het instappen

De laatste zomergroep maakte het nog even spannend door met de groep in de chaos van het verkeer van Lusaka vast te komen staan, maar gelukkig SMS-te hoofdleider Anne-Marie de Jong net dat alle tassen zijn afgegeven en dat alle deelnemers een boardingpass hebben. Snel instappen dus!

Lees meer

[za413] Het bouwen is bijna klaar

Laatste bouwdag en overdracht in zicht.

Lees meer

Wat samenwerking te weeg kan brengen!

Het is ongelofelijk wat twee lerarenwoningen teweeg kunnen brengen in de gemeenschap van Ikwere. Samen met Rev. Nehemia en coördinator Moffat van onze partner CCAP zijn we op bezoek in Ikwere en er is veel veranderd sinds het project in 2013.

Lees meer
Gebied
Partner

De nieuwe lerarenwoningen en latrines zullen gebouwd worden in het Lundazi District in Zambia. Het Lundazi District ligt in het oosten van Zambia aan de grens met Malawi. Er is een mooi landschap, dat veel Nederlands toeristen kennen van de mooie safari's. Naast die mooie landschappen is er ook veel armoede.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.