Bouw van een slaapzaal bij een middelbare school in Miloso in 2016

 • Klaslokalen van de high school - gebouwd in 2012
  Klaslokalen van de high school - gebouwd in 2012
 • Basis school - project uit 2004
  Basis school - project uit 2004
 • Meisjes van de high school op sportveld
  Meisjes van de high school op sportveld
 • Vrouw bij trainingscentrum Miloso
  Vrouw bij trainingscentrum Miloso
 • Huidige situatie in klaslokalen
  Huidige situatie in klaslokalen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Miloso


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZA416 | Terug op Nederlandse bodem

Net als BO116 is de 'schippersgroep' van ZA416 vanochtend veilig geland op het vliegveld in Brussel. Met de bus is de groep net aangekomen in Krimpen Aan Den Ijssel.

Lees meer

ZA416 | Afscheid van Miloso

Een allerlaatste bericht van hoofdleider Wim Blonk:

Lees meer

Het gaat goed op de middelbare school in Miloso

In maart waren set-uppers Jan-Paul en Anno samen met Michael in Miloso om te kijken hoe het daar nu gaat. Set-upper Jan-Paul doet verslag...

Lees meer

Nieuwe ontwikkelingen op Miloso Secundary School

Vandaag zijn we op bezoek in Miloso. Het is een officiële feestdag, dus de school is helaas niet open, toch is er genoeg te beleven.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Miloso is een arme plattelandsgemeenschap met ongeveer 3.000 inwoners. Het ligt in het Mkushi district op ongeveer 400 kilometer van de hoofdstad Lusaka en twintig kilometer van de hoofdweg. Het laatste stuk rijd je over een zandweg om in Miloso te komen. De meeste mensen wonen in huizen gemaakt van leem met rieten daken. Veel ouderen zijn analfabeet in verband met het gebrek aan goede scholing.

Zambia heeft een tropisch klimaat, maar door de droogte van de laatste jaren vallen de resultaten van de landbouw tegen.

Sinds 2012 is er gebouwd aan de middelbare school, in 2020 hoopt World Servants het project af te ronden.

Michael Tembo

PO Box 84
0183
Mkushi
Zambia
+260 536 22 58

MCC

MCC staat voor Mkushi Christian Community en is opgericht in 1999. Vanaf dat jaar is ook de samenwerking tussen World Servants en MCC ontstaan. MCC is gevestigd, zoals de naam al aangeeft, in het Mkushi district, gelegen in Centraal-Zambia.

Lees hier meer over MCC

De huidige middelbare school verbeteren door slaapzalen en extra toiletten te bouwen. Op die manier kunnen de leerlingen na schooltijd blijven eten, slapen en meedoen met sportactiviteiten. Dit is nodig omdat sommige leerlingen weeskinderen zijn en/of uit een ver gelegen gebied komen. Heen en weer reizen is dan geen optie en op dit moment slapen ze noodgedwongen in klaslokalen, waardoor er veel leerlingen of niet kunnen overnachten omdat er te weinig plekken zijn, of ze slapen op de grond in een veel te klein lokaal.
Met een gebouw die ingericht is als accommodatie, zullen er en voldoende plekken worden gecreëerd voor de leerlingen om te slapen en zijn er ook betere toiletvoorzieningen waardoor ze niet meer gebruik hoeven te maken van de toiletten van de high school zelf.
De focus zal eerst liggen op de bouw van een slaapzaal voor meisjes, zodat zij een goede plek hebben. In een later stadium zal de partner organisatie ook gaan werken aan een slaapzaal voor jongens.

Jouw inzet zorgt voor:
- Meer jongeren die de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan omdat er ook na schooltijd onderdak aangeboden wordt. 
- Het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, door de schoolaccommodaties uit te bereiden.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage