Bouw van woningen voor leraren in Katondo in 2018

 • Hier worden de stenen gebakken
  Hier worden de stenen gebakken
 • Kids in het klaslokaal
  Kids in het klaslokaal
 • Klaslokalen buitenkant
  Klaslokalen buitenkant
 • Ouderraad van de school in Katondo
  Ouderraad van de school in Katondo
 • Huidige tijdelijke klaslokaal van binnen
  Huidige tijdelijke klaslokaal van binnen
 • Schoolboek
  Schoolboek
 • Binnenzijde huidige klaslokaal 2
  Binnenzijde huidige klaslokaal 2
Toekomst van een kind
Lerarenwoningen
Zambiaans enthousiasme

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Katondo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

ZA418 | Flink stenen verzamelen in Katondo

In Katondo gaat het goed met de voorbereidingen voor de bouw van de twee lerarenwoningen. Er is al het nodige werk verzet: de stenen liggen klaar en ook is er al wat zand verzameld.

In de komende tijd zullen er nog meer stenen worden gemaakt en wordt er nog meer zand gehaald. Ook worden de hoeken van een bestaand fundament afgemaakt zodat de groep in augustus aan de slag kan met de bouw.

Check video om te zien waar deze groep komende zomer zal bouwen.

Lees meer

ZA418 | 't is weer voorbij, die mooie zomer

De dag die je wist dat zou komen: de laatste groep van deze projectzomer is terug. Hoewel, sommige deelnemers missen nog wel iets...

Lees meer

Bericht uit de wolken 🛩

Wouter
We komen met wat vertraging aan op Schiphol, rond 13:50u. Overstap was erg opschieten dus ik weet niet of alle bagage mee is.
10:39


De samenwerking is in Katondo boven verwachting!

De inwoners van de verschillende dorpen in Katondo werken zo goed samen dat ze al meer dan genoeg bakstenen hebben gemaakt voor hun volgende project.

Lees meer

Katondo heeft eindelijk een getrainde leraar

Het dorp heeft er op moeten wachten, maar nu is het dan toch eindelijk zo ver. De overheid heeft een getrainde leraar toegewezen aan de school. Projectcoördinator Moffat was bij de verhuizing.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Katondo ligt in het uiterste oosten van Zambia, vlakbij de grens met Malawi. Het dorpje ligt 20 minuten ten noorden van Lundazi, de grootste stad in het gelijknamige district, met een populatie van ongeveer 30.000 inwoners.
Katondo zelf wordt omgeven door landbouwgebied. De Zambianen zijn met name afhankelijk van de opbrengst van het kleine stuk land dat ze verbouwen, en zijn daardoor ook erg afhankelijk van het weer.

In Zambia heerst een tropisch klimaat. De temperatuur in Katondo is het hele jaar door hoog: zo rond de 28 graden. Het regenseizoen is van november tot april, de droge tijd van mei tot oktober.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

Op dit moment heeft de Katondo Community School twee niet kwalificeerde leraren, die hun werk vrijwillig doen. Hierdoor is de kwaliteit van het onderwijs in het dorp niet erg hoog. Jij kunt verandering brengen door met een World Servants groep te bouwen aan twee lerarenwoningen. Door deze woningen te bouwen kunnen leraren worden aangetrokken die wél getraind zijn. Deze leraren kunnen ervoor zorgen dat leerlingen voorlichting krijgen over het belang van onderwijs, zowel voor jongens als voor meisjes, en zal daarnaast de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

Doelen:

 • Getrainde leraren aantrekken voor de Katondo Community School, waardoor de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat.
 • Door voorlichting te geven over het belang van onderwijs, groeit het aantal kinderen dat naar school gaat.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage