Bouw van Klaslokalen in Champhanji in 2012

  • Bestaande school
    Bestaande school

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Champhanji


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Eenheid binnen de gemeenschap

Het project is volledig afgerond en de klaslokalen zijn in gebruik. Dit is vanaf het moment dat er nieuwe bureaus werden geleverd wat in Januari 2017 heeft plaatsgevonden.

Er gaan nu 132 kinderen naar school en er zijn twee nieuwe vrijwillige leerkrachten die het kantoor gebruiken als accomodatie. Deze twee jonge ongetraind vrijwillige leraren kwamen uit Lundazi stad en helpen de gemeenschap om les te geven.
De klaslokalen worden van maandag t/m vrijdag gebruik. Het kantoor wordt dagelijks gebruikt.

Het aantal inschrijvingen voor de school is toegenomen.

Het project heeft eenheid in de gemeenschap gebracht.!

Lees meer

Weer meer kinderen in Champhanji

Project manager Moffat Kaweche van CCAP Zambia geeft op Facebook aan onder de indruk te zijn van de vorderingen in Champhanji: "Very impressed today at Champhanje", en "we found more kids today". Het set-up team is daar nu om te kijken hoe het project van 2012 erbij staat en om de voorbereidingen door te spreken voor het project van de zomer van 2016.

Lees meer
Partner

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam. In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen. Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.