Bouw van Klaslokalen in Champhanji in 2012

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Champhanji


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Champanji viert feest!

Tijdens een bezoek met gedans, speeches en veel geklets zien we dat Champangji zich ontwikkelt en groeit!

Lees meer

CCAP legt laatste hand aan verschoningsruimte in Champanji

Inmiddels is de verschoningsruimte klaar, bij het maken van de foto's en video's was de gemeenschap bezig met de laatste kleine klusjes. Heel fijn dat de meiden in Champanji nu een plek hebben om zich in alle rust te kunnen verschonen als ze ongesteld zijn.

Lees meer

Gebied
Partner

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.