Bouw van 2 klaslokalen en latrines in Champhanji in 2016

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Champhanji


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Weer meer kinderen in Champhanji

Project manager Moffat Kaweche van CCAP Zambia geeft op Facebook aan onder de indruk te zijn van de vorderingen in Champhanji: "Very impressed today at Champhanje", en "we found more kids today". Het set-up team is daar nu om te kijken hoe het project van 2012 erbij staat en om de voorbereidingen door te spreken voor het project van de zomer van 2016.

Lees meer

ZA516 | Zambia has arrived

De groep uit Champhanji heeft weer voet gezet op Nederlandse bodem. De groep kwam volgens schema aan op Schiphol en was een kleurrijke vertoning in de aankomsthal!

Lees meer

ZA516 | World Servants United VS Champhanji

We hebben als groep een hele mooie tijd achter de rug. Het hoogste punt is bereikt, we mochten op sleepover en we hebben de interland mogen spelen, wat de uitslag hiervan was lezen jullie in ons laatste verslag.

Lees meer

Champanji viert feest!

Tijdens een bezoek met gedans, speeches en veel geklets zien we dat Champangji zich ontwikkelt en groeit!

Lees meer

CCAP legt laatste hand aan verschoningsruimte in Champanji

Inmiddels is de verschoningsruimte klaar, bij het maken van de foto's en video's was de gemeenschap bezig met de laatste kleine klusjes. Heel fijn dat de meiden in Champanji nu een plek hebben om zich in alle rust te kunnen verschonen als ze ongesteld zijn.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Champhanji ligt ongeveer op 1,5 uur rijden ten noorden van Lundazi, de stad waar CCAP, de partner organisatie haar kantoor heeft. Er wonen ongeveer 700 mensen in de directe omgeving van de school. De mensen uit deze omgeving zijn migranten, die jaren geleden hierheen getrokken zijn omdat de grond zo vruchtbaar is. Er lopen verschillende riviertjes door de omgeving wat zorgt voor goede irrigatiemogelijkheden. De meeste mensen zijn boer en leven van de opbrengst van hun land. De school is gelegen op een heuvel, vanwaar je de oude school locatie nog kunt zien. Het land voor de bouw van dit nieuwe schoolgebouw is geschonken aan de school door de chief van dit land.

Zambia heeft een tropisch klimaat, wat wordt gekenmerkt door een regen seizoen en een droog seizoen. In de zomer is het daar winter en dan is de droge tijd van het jaar. Het kan 's nachts best fris zijn in de winter.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

Jouw inzet zorgt voor:
- dat meer kinderen naar school kunnen, doordat het aantal klaslokalen vergroot wordt.
- het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs; betere klaslokalen zorgen voor betere omstandigheden voor zowel de leraren als de leerlingen.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage