Bouw van het schoolgebouw in Miloso in 2018

 • Schoolplein
  Schoolplein
 • Schoolterrein
  Schoolterrein
 • Miloso Secondary School
  Miloso Secondary School
Passie voor onderwijs
Samen dienen
Zambiaans dansen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Miloso


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Preparations at the project site

Coordinator Michael Tembo shared these photos of the preparations in the community for the team in Autumn 2018.

Lees meer

Ontwikkelingen na de storm

Set-upper Jan Paul zag tijdens zijn bezoek het resultaat van de herstelwerkzaamheden na de storm van december 2017...

Lees meer

ZA518 | Brrr dat is koud

Na een lange, vermoeiende reis is de groep eindelijk terug in Nederland. En tjonge... wat is dat koud.

Lees meer

ZA518 | Hallo Brussel

Hoofdleider Jobert laat weten dat de groep is aangekomen op Brussel. De groep is met alle bagage onderweg naar de bus en verwacht om 15.30 uur in Lelystad aan te komen.

Lees meer

Het gaat goed op de middelbare school in Miloso

In maart waren set-upper Jan-Paul en Anno samen met Michael in Miloso om te kijken hoe het daar nu gaat. Set-upper Jan-Paul doet verslag...

Lees meer

Nieuwe beelden uit Miloso

Tijdens ons bezoek aan Miloso ter voorbereiding voor het project van komend jaar kon een bezoek aan Miloso Secundary school natuurlijk niet ontbreken. Jan Paul legt uit hoe het nu met de school gaat.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Miloso is een plattelandsgemeenschap met ongeveer 3.000 inwoners. Het ligt in het Mkushi district op ongeveer 400 kilometer van de hoofdstad Lusaka en twintig kilometer van de hoofdweg. Het laatste stuk rijd je over een zandweg om in Miloso te komen. De meeste mensen wonen in huizen gemaakt van leem met rieten daken. Veel ouderen zijn analfabeet in verband met het gebrek aan goede scholing.

Michael Tembo

PO Box 84
0183
Mkushi
Zambia
+260 536 22 58

MCC

MCC staat voor Mkushi Christian Community en is opgericht in 1999. Vanaf dat jaar is ook de samenwerking tussen World Servants en MCC ontstaan. MCC is gevestigd, zoals de naam al aangeeft, in het Mkushi district, gelegen in Centraal-Zambia.

Lees hier meer over MCC

De huidige middelbare school wordt weer een stuk beter door een schoolgebouw te bouwen waar allerlei administratieve taken goed uitgevoerd kunnen worden. Op dit moment hebben zowel het schoolhoofd, als de administratie geen eigen kantoor waardoor er niet optimaal gewerkt kan worden aan een goede organisatie en administratie van de school. Ook is er nog geen docentenkamer waardoor de leraren bijvoorbeeld hun lessen thuis of ergens anders moeten voorbereiden. Een administration block is een vereiste van de overheid voor elke middelbare school.

De kwaliteit van het onderwijs in Miloso zal verbeteren doordat:

 • De leraren een eigen (en rustige) plek hebben om lessen voor te bereiden en bijeenkomsten te houden. Hierdoor kunnen ze hun werk beter uitvoeren.
 • Er nette en goede kantoren zijn voor het schoolhoofd en het administratieve personeel. Hierdoor kan de organisatie van de school nog soepeler verlopen.