Bouw van Woningen voor docenten in Kachele in 2016

 • Poseren voor de fotocamera
  Poseren voor de fotocamera
 • Vertrouwd vervoersmiddel
  Vertrouwd vervoersmiddel
 • Onderweg naar de Kachele Primary School
  Onderweg naar de Kachele Primary School
 • Eén van de twee gebouwde latrines
  Eén van de twee gebouwde latrines
 • De lerarenwoning in Kachele
  De lerarenwoning in Kachele
 • De gedenkplaat mooi aan de muur
  De gedenkplaat mooi aan de muur
 • Lerarenwoning in de groene omgeving van Kachele
  Lerarenwoning in de groene omgeving van Kachele
 • Zelfs plantjes voor de deur bij de lerarenwoning
  Zelfs plantjes voor de deur bij de lerarenwoning
 • Latrine van een van de lerarenwoningen
  Latrine van een van de lerarenwoningen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kachele


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZA616 | Veilig thuis

Na de reis van Lusaka naar Dubai en Dubai naar Amsterdam heeft de groep van hoofdleider Bé rond het middaguur weer voet op Nederlandse bodem gezet.

Lees meer

ZA616 | Ready for take off

Groep Hoogeveen heeft afscheid genomen van Zambia, de seatbelts zijn om en het is wachten tot de motoren starten. 'Tot morgen, familie en vrienden', schrijft hoofdleider Bé. 

Lees meer

De lerarenwoningen worden zeer efficiënt gebruikt

Op dit moment wonen er 4 opgeleide leraren in de in 2016 gebouwde lerarenwoningen.

Lees meer

Videobeelden uit Kachele

In februari hebben we met een set-up team Kachele bezocht. In de vorige update hebben we al foto's laten zien. Inmiddels is ook het videomateriaal af.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kachele ligt in het zuidelijke gebied waar de Education Department van CCAP Zambia bij betrokken is. Op de route van Chipata naar Lundazi, in Chief Chanje's gebied, aan de Oostelijke kant van snelweg, op ongeveer 30 minuten rijden van Chipata. In de buurt van het project Ikwere waar een WS groep in 2013 is geweest.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

In 2010 heeft CCAP hier klaslokalen gebouwd en hebben ze een waterput geslagen. De school is gestart met een aantal vrijwillige leraren, en op dit moment zijn er 5 vrijwillige leraren (2 vrouwen en 3 mannen). Ze geven les aan ongeveer 110 leerlingen, die ze in 4 klassen hebben onder verdeeld.
Maar zonder gekwalificeerde leraren kan de school zich niet goed verder ontwikkelen. Op het moment dat er leerkrachten worden toegewezen door het ministerie van onderwijs, kan de kwaliteit van het onderwijs sterk verbeteren en kunnen ze stappen maken om deze school verder te ontwikkelen tot en met klas 7. Hierdoor hoeven de kinderen na klas 4 niet terug naar huis om mee te gaan werken op het land, maar kunnen ze door leren. Daarnaast zullen de leraren ook meer aanwezig zijn op school en ook vaker in staat om na schooltijd huiswerk begeleiding te geven.

Door de bouw van deze woningen bouw jij mee aan deze verandering en help je deze gemeenschap een stap verder.