Bouw van de vakschool in Bulawayo in 2018

 • Verbreed je horizon
  Verbreed je horizon
 • Build with a view
  Build with a view
 • Zimbabwe op z'n best!
  Zimbabwe op z'n best!
 • Wie kan dat nou zeggen: stappen in Zimbabwe
  Wie kan dat nou zeggen: stappen in Zimbabwe
 • Serieuze gesprekken
  Serieuze gesprekken
 • Draai nu rond als een gans, zo gaat de...
  Draai nu rond als een gans, zo gaat de...
 • Potje voetbal!
  Potje voetbal!
 • Zimbabwaanse hike
  Zimbabwaanse hike
 • Zij zijn dol op jou, en jij op hen
  Zij zijn dol op jou, en jij op hen
 • Kunst!
  Kunst!
 • Nederlanders zijn echt overal
  Nederlanders zijn echt overal
 • Hoogtepuntje
  Hoogtepuntje
 • Even lachen :)
  Even lachen :)
 • Werkplaats
  Werkplaats
 • Hakken maar!
  Hakken maar!
 • De eerste studenten van het VTC
  De eerste studenten van het VTC
 • Voorbereidingen in volle gang!
  Voorbereidingen in volle gang!
 • We leren van elkaar
  We leren van elkaar
 • Deze bouwcrew staat voor je klaar!
  Deze bouwcrew staat voor je klaar!
 • Met z'n allen in de schoolbanken!
  Met z'n allen in de schoolbanken!
 • Spot jij ze ook?
  Spot jij ze ook?
 • Een van de schoolgebouwen
  Een van de schoolgebouwen
renovatie
twee culturenproject
samenwerking

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Bulawayo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Jongeren uit Zimbabwe in de schoolbanken voor les gezondheid

Trainer Florence is aan de gang met deze jongeren op het gebied van onder andere gezondheid, persoonlijke verzorging, het voorbereiden van voedsel en de basisprincipes van voeding.

Er zijn tien jongeren gestart en ze komen uit zowel de directe omgeving (bijv. Mtsede - het dorp waar we ook het kinderprogramma en het Football 4 Water programma hebben gedaan), als uit Bulawayo en een plaats 50km van Bulawayo vandaan. Echt super knap dat ze dit voor elkaar hebben gekregen!

Lees meer

Ingecheckt

Jan
Iedereen ingecheckt nu wachten tot het vliegtuig komt en we via Lusaka naar Dubai vliegen.
16:26

Groep neemt afscheid op Harare airport

Sheunesu Masuka
We left the team at the airport, but only after giving them a lot of hugs!
16:09


Hoe kijkt onze partner terug op het project?

Na elk project vragen we onze partner hoe het project is gegaan en welke lessen de partner heeft geleerd. Je vindt hier het bijbehorende rapport.

Lees meer

First batch of trainees working hard at the Traning Centre

In June the first batch of trainees have started with a course on hotel and catering. Under the supervision of Florence Chamarengah, 3 boys and 8 girls have started the course which will last up to February 2019, when they will write their exams, and will receive a national certificate afterwards. The trainees come from Mbembesi (which is about 70km from the training centre) and a few come from Mtshede ( which is about 7km). The photo's reveal that they are really enjoy!

Lees meer
Gebied
Partner
Verandering

Bulawayo is eigenlijk een regio op zichzelf, gelegen tussen Noord- en Zuid Matabeleland. Het ligt in het zuidwesten van Zimbabwe op 450 km van de hoofdstad Harare. Matabeleland grenst aan Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. De stad Bulawayo ligt op 1300 meter hoogte en heeft ongeveer 700.000 inwoners. De belangrijkste bron van inkomsten is landbouw (graan, suiker, katoen en dergelijke), maar er wordt ook (illegaal) goud gewonnen. Bulawayo was vroeger een echte industriestad door goede infrastructuur, maar dit is de laatste jaren sterk afgenomen door een gebrek aan onderhoud. Veel bedrijven zijn vertrokken.  

Bulawayo ligt tegen een woestijn aan en kent een regenseizoen tussen oktober en april. Vergeleken met de rest van het land regent het er weinig. De temperatuur is vaak aangenaam met 21 tot 28 graden.

De vakschool van Youth for Christ ligt op 25 kilometer van de stad Bulawayo en een paar kilometer vanaf de gemeenschap Esogedini.

P.O. Box FM 34 Famona
Bulawayo
Zimbabwe
+263 97 11 12

YFC Zimbabwe

Overkoepelende organisatie Youth For Christ International (YFCI) is actief in meer dan 100 landen met als doel om jongeren de kans te geven om een volger van Jezus te worden. Dit doen ze in elk land op een verschillende manier, rekening houdend met de cultuur en omstandigheden die op dat moment spelen. Ook in Zimbabwe zet YFCI zich in om de jeugd dichter bij God te brengen. Dit doen ze door onder andere Bijbelstudiegroepen. En omdat Afrika een land is vol met dans en muziek wordt er op deze manier geprobeerd om jongeren kennis te laten maken met het geloof. Naast muziek en dans zijn drama en het geven van getuigenissen ook een belangrijk onderdeel hierin. Het tweede aspect, het ontwikkelen van de jeugd in het algemeen, wordt aangepakt door middel van: Schoolclubs Aanleren van levensvaardigheden Organiseren van kampen Het geven van leiderschapstrainingen Loopbaanbegeleiding Inzamelen van schoolgeld voor kinderen Opzetten van zogenoemde ‘family enrichment programs’, om zo het familiegevoel en de waarde daarvan te versterken World Servants ondersteunt YFC hierbij door het helpen renoveren van een vakschool in de bergen van Bulawayo. De financiële crisis, die in 2008 begon, heeft op dit moment grote consequenties voor de bevolking. Mensen leven in armoede, maar liefst 85% van de bevolking zit zonder baan en er is sprake van hyperinflatie. Ook de vakscholen hebben hieronder te lijden. Scholen worden geplunderd en raken in verval. World Servants draagt zijn steentje bij aan de wederopbouw door samen met een groep Afrikanen (uit zowel Zimbabwe als Zuid-Afrika) de vakscholen weer nieuw leven in te blazen en zo te zorgen voor werk en daardoor een betere toekomst voor de jongeren in het land.

Door de economische crisis in Zimbabwe is de levensstandaard erg verslechterd, wat zich uit in een hoge werkloosheid en een tekort aan water en voedsel. Met name het gebrek aan een goede infrastructuur en beschikbaarheid van water heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven zijn vertrokken uit deze stad.

De verandering door jouw komst:

 • Door het gebouw op te knappen, vergroot je de mogelijkheden voor de jongeren om een vak te leren.
 • Door de samenwerking met je groepsgenoten, kun je veel leren van elkaar. Je kunt benadrukken dat ieder mens waardevol is en dat je, je altijd dienstbaar kunt inzetten voor de samenleving