de vakschool in Bulawayo

 • Serving what has been prepared
  Serving what has been prepared
 • Adding a bit more...
  Adding a bit more...
 • Assessing the baking results
  Assessing the baking results
 • Measuring the correct amount of butter
  Measuring the correct amount of butter
renovatie
twee culturenproject
samenwerking
 • Wat ga je doen?

  Je helpt mee met het opknappen van een vakschool van Youth for Christ Zimbabwe.

  Voor wie?

  Zimbabwaanse jongeren zullen een vak leren op deze school, waardoor ze meer kans krijgen op de arbeidsmarkt.

  Waar ga je dat doen?

  Je gaat aan de slag in de bergen ten zuidoosten van Bulawayo, een grote stad in Zimbabwe.

  Waarom?

  De vakschool moet hoognodig opgeknapt. Tijdens de economische crisis is de school in verval geraakt en geplunderd. Bouw jij mee aan de toekomst van Zimbabwe?

  Unieke van dit project

  Dit project is een tweeculturenproject: je groep bestaat voor de helft uit Afrikaanse jongeren. De voertaal van dit project is daarom Engels. Samen met Youth For Christ Zimbabwe kun je bijdragen aan de ontwikkeling van de jongeren in Bulawayo en het neerzetten van het begrip dienstbaarheid onder lokale jongeren.

  Wat doe je nog meer?

  Geniet van de prachtige natuur in Zimbabwe, speel een voetbalwedstrijd met je Afrikaanse teamgenoten en ga op bezoek bij mensen thuis om te ontdekken hoe het is om in Zimbabwe te leven!

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Bulawayo is eigenlijk een regio op zichzelf, gelegen tussen Noord- en Zuid Matabeleland. Het ligt in het zuidwesten van Zimbabwe op 450 km van de hoofdstad Harare. Matabeleland grenst aan Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. De stad Bulawayo ligt op 1300 meter hoogte en heeft ongeveer 700.000 inwoners. De belangrijkste bron van inkomsten is landbouw (graan, suiker, katoen en dergelijke), maar er wordt ook (illegaal) goud gewonnen. Bulawayo was vroeger een echte industriestad door goede infrastructuur, maar dit is de laatste jaren sterk afgenomen door een gebrek aan onderhoud. Veel bedrijven zijn vertrokken.  

  Bulawayo ligt tegen een woestijn aan en kent een regenseizoen tussen oktober en april. Vergeleken met de rest van het land regent het er weinig. De temperatuur is vaak aangenaam met 21 tot 28 graden.

  De vakschool van Youth for Christ ligt op 25 kilometer van de stad Bulawayo en een paar kilometer vanaf de gemeenschap Esogedini.

 • verandering

  Door de economische crisis in Zimbabwe is de levensstandaard erg verslechterd, wat zich uit in een hoge werkloosheid en een tekort aan water en voedsel. Met name het gebrek aan een goede infrastructuur en beschikbaarheid van water heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven zijn vertrokken uit deze stad.

  De verandering door jouw komst:

  • Door het gebouw op te knappen, vergroot je de mogelijkheden voor de jongeren om een vak te leren.
  • Door de samenwerking met je groepsgenoten, kun je veel leren van elkaar. Je kunt benadrukken dat ieder mens waardevol is en dat je, je altijd dienstbaar kunt inzetten voor de samenleving

 • Een groep Nederlandse en Afrikaanse jongeren bouwt samen aan een vakschool van Youth for Christ Zimbabwe, zodat jongeren meer kans maken op de arbeidsmarkt.

  YFC Zimbabwe

  Postadres partner

  YFC Zimbabwe
  P.O. Box FM 34 Famona
  Bulawayo
  Zimbabwe
  +263 97 11 12