Bouw van Opvangcentrum in Emanyeveni in 2015

 • Moestuin bij het centrum
  Moestuin bij het centrum
 • De huidige toiletten
  De huidige toiletten
 • Enkele jongeren in het centrum
  Enkele jongeren in het centrum
 • Zamokuhle Disabled Centre
  Zamokuhle Disabled Centre

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Emanyeveni


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

SA115 | Resultaten om trots op te zijn

Kijk mee naar de resultaten in Emanyeveni. De groep heeft veel verschillende dingen opgeleverd.

Lees meer

SA115 | Hakuna matata

Lokale logeerpartijtjes, onwijs grote vorderingen op de bouw, praise- evening, stroopwafels, pannenkoeken en heel veel oudhollandse spelletjes, kippentenen en Safari.

Lees meer

Spontaan bezoek

Van een van de deelnemers van het project afgelopen december ontvingen we een bericht met daarin een update van het centrum: bij dezen een kort verslag met een paar mooie foto's!

Senzo, Brighton, Emma (red. deelnemers van het project in december) en ik leek het leuk om te zien hoe het nu bij het gehandicaptencentrum was. Of de bewoners nog steeds 'alleen maar onder de bomen zaten' of dat ze daadwerkelijk gebruik maakten van de gebouwen. We kwamen onaangekondigd en wat waren ze verrast!

In totaal waren er denk ik zo'n 35 bewoners aanwezig plus Amandla, de keukendames en Simanga. Het terrein zag er keurig uit, waaruit we konden opmaken dat het nu goed onderhouden wordt.

Ook enkele werkzaamheden die wij niet hebben kunnen doen tijdens ons project waren uitgevoerd. De deuren zaten erin en de tegels in de douche waren geplaatst. Helaas deden nog steeds de 2 buitenste toiletten het niet maar het toiletgebouw in zijn geheel ziet er netjes uit. Het volleybalnet hing en daaraan konden we zien dat het dus gebruikt werd! Op het moment dat wij kwamen was het net lunchtijd en de maaltijden werden verzorgd. De keuken was dus ook vol op in gebruik. De afvoeren bij het toilet in het kantoor waren ook aangesloten, alleen het water moest hier nog wel even aangesloten worden. 

In één van de ruimtes in het kantoor was iemand kussens/kussenhoezen aan het naaien. Hiermee probeert het centrum zelf inkomsten te genereren. Deze meneer had hier heel veel plezier in!
De andere kantoren waren nog niet echt vol. Het meubilair wat hier in staat is echt aan vervanging toe maar hoe trots ze alles lieten zien vond ik geweldig.

Al met al was het een geweldige ervaring om deze mensen zo blij te zien en ook mee te mogen maken hoe het goed gebruikt wordt. Blij verrast waren wij zeker met het schone (en dus een stuk veiliger) terrein.

Lees meer
Gebied
Partner

Emanyeveni ligt ongeveer 45 kilometer van de stad Nelspruit in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika. Het is een plattelandsgemeenschap met beperkte voorzieningen. Drinkwater is er bijvoorbeeld schaars. In Emanyeveni wonen bijna 7.000 mensen, de meeste van hen zijn christenen. De talen die hier gesproken worden, zijn het Siswati en Shangaan. Veel mensen in deze gemeenschap zijn laag opgeleid en/of analfabeet. De werkloosheid is hoog. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking komen hier vaak aan de onderkant van de samenleving terecht, zonder kans op een menswaardig bestaan. In de omgeving van het Zamokuhle Disabled Center staan wel diverse kerken en er zijn 2 basisscholen en een crèche.

Corner Dr. James Moroka & First Avenue
Mafikeng
South Africa

mpho@yfcsa.org.za

YFC SA

Youth for Christ South Africa (YfC SA) wil Zuid-Afrikaanse jongeren (zwart en blank) mobiliseren om iets voor de arme mensen in hun eigen land te doen. In de toekomst hoopt deze organisatie soortgelijke projecten als die van World Servants te organiseren in Zuid-Afrika en de omliggende landen. Door eerst samen met World Servants projecten te doen, wil YfC SA de hiervoor benodigde ervaring opdoen.