Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kinder- en jeugdcentrum in Karatara

 • Doe je mee?
  Doe je mee?
 • Handige Harry's
  Handige Harry's
 • Tijd om te spelen
  Tijd om te spelen
 • Ontdek jij dit unieke landschap?
  Ontdek jij dit unieke landschap?
 • Ontdek de Zuid-Afrikaanse natuur
  Ontdek de Zuid-Afrikaanse natuur
 • Harde werkers
  Harde werkers
 • Een mooie hike maken staat zeker op het programma
  Een mooie hike maken staat zeker op het programma
 • Ontmoet de kinderen van Karatara
  Ontmoet de kinderen van Karatara
 • Klus je mee?
  Klus je mee?
 • Een drukte van belang
  Een drukte van belang
 • Wauw!
  Wauw!
Bouwen aan een hoopvolle toekomst
De juiste keuzes maken
Safari en sightseeing in Kaapstad

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met mensen uit de omgeving die betrokken zijn bij GNZA ga je verder bouwen aan een kinder- en jeugdcentrum en de beheerderswoning. Het centrum is een plek waar jongeren uit Karatara altijd terecht kunnen voor kinderprogramma’s, huiswerkbegeleiding en coaching. Momenteel is er een tijdelijke accommodatie, met beperkte voorzieningen.

Voor wie?

Voor jonge mensen in Karatara ziet de toekomst er onzeker uit. Er is veel werkloosheid en door de slechte vooruitzichten is er veel alcohol- en drugsmisbruik. Door de programma’s in het centrum wil partnerorganisatie GNZA bereiken dat jongeren andere keuzes gaan maken voor de toekomst, bijvoorbeeld dat ze een opleiding gaan volgen en op een goede manier omgaan met hun naaste.

Waar ga je dat doen?

Je verblijft in Karatara, een uitgestrekt, groen dorp in een glooiend landschap. Ooit was dit een levendige bosbouwplaats, maar met het vertrek van die industrie zijn de werkzaamheden gestopt. Mensen wonen in kleine huisjes, verspreid over drie kernen. Mensen verdienen hun inkomen met los werk in steden in de omgeving of door op kleine schaal groente en fruit te verbouwen. 

Karatara ligt in de provincie West-Kaap. Het is vijf uur rijden vanuit Kaapstad. De kuststad Knysna is de dichtstbijzijnde grote plaats.

Waarom?

Zet je in voor de kids van Karatara en bouw mee aan een jongerencentrum. Jouw komst laat zien dat ze waardevol zijn en zij zullen jou hetzelfde laten voelen.

22-7 tot 12-8-2023bijdrage: 2995

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Zuid-Afrika wonen rijk en arm dicht bij elkaar. Je zult grote huizen op mooie plekken zien, maar ook veel mensen ontmoeten die weinig tot niets hebben. Die zichtbare kloof confronteert je met het verschil tussen arm en rijk in de wereld en laat je zoeken naar jouw plek hierin. Je maakt van dichtbij kennis met het mooie werk van GNZA en maakt het mogelijk dat ze hun werk verder uitbouwen.

Verandering

Omdat kinderen en jongeren in Karatara weinig te doen hebben, hangen ze vaak rond op straat. Ze zijn daar vatbaar voor verkeerde invloeden. Met de komst van het kinder- en jongerencentrum hebben ze een vaste en veilige plaats om te zijn. Ze worden er geholpen met hun huiswerk, gestimuleerd om een opleiding te volgen en gecoacht om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

Doelen:

 • Jongeren stimuleren om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.
 • Kinderen helpen om goed te presteren op school.
 • Zorgen dat kinderen en jongeren niet in dezelfde valkuilen stappen als hun ouders.

Wat doe je nog meer?

Je doet een uitgebreid naschools programma met de kinderen met wie GNZA werkt. Feest gegarandeerd! Je ontdekt wat de mensen in Karatara bezighoudt en hoe ze in het leven staan. Op zondag bezoek je de lokale kerk, waar het er vast en zeker anders aan toe gaat dan in jouw eigen kerk.

Natuurlijk ontdek je ook de mooie natuur tijdens een lange hike en ga je naar de kust, veertig kilometer van Karatara. Als je in Zuid-Afrika bent, wil je vanzelfsprekend ook op safari: dat gaat zeker gebeuren. Aan het einde van het project bezoek je Kaapstad, met onder andere de beroemde Tafelberg.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Rondleiding door het Light House

GNZA

Good News Zuid Afrika bouwt aan een stabiele nieuwe generatie, door te investeren in de kinderen en jongeren van Karatara. Er is weinig werk, veel drank- en drugsgebruik, seksueel misbruik, armoede en kinderen zijn al vroeg seksueel actief. Deze problematiek gaat van generatie op generatie door, door de verkeerde keuzes die ouders en hun kinderen maken. Het kinder- en jongerencentrum Lighthouse gaat hierin verschil brengen.

Theo de Jong

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info

2995,-

22-7 tot 12-8-2023