Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

betere leefomstandigheden in de townships in Wellington

Kwetsbare kinderen
Sport en spel
Ontmoet de locals

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met partnerorganisatie NorSA doe je diverse kluswerkzaamheden in de townships van Wellington. Daarnaast organiseer je sport- en spelevenementen voor de jongeren en kinderen uit deze wijk.

Voor wie?

De kinderen & jongeren en hun families uit de townships van Wellington.

Waar ga je dat doen?

Je bouwt in Wellington een stad op 45 minuten rijden vanaf Kaapstad, midden in de West Cape Winelands. Veel van de Zuid-Afrikaanse wijn komt hier vandaan en de economie in Wellington is hier sterk van afhankelijk. Ondanks de bloeiende economie vind je in Wellington nog steeds verschillende townships waar veel mensen onder slechte levensomstandigheden leven. Wellington heeft een sterke sporttraditie en is de thuisbasis van zowel de Boland Rugby Union als het professionele rugbyteam, de Boland Kavaliers.

Wellington heeft een mediterraan klimaat met droge zonnige zomers en een regenbui in de winter, afgewisseld met een flink aantal mooie zonnige dagen. Tijdens het project is het winter in Zuid-Afrika en is het overdag tussen de 15 en 20 graden, ’s nachts koelt het flink af naar 3-8 graden.

Waarom?

NorSA bouwt aan een betere toekomst voor de armste kinderen uit de townships van Wellington. Bouw jij mee om deze kinderen een hoopvol perspectief te geven?

13-7 tot 3-8-2024bijdrage: 1500 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep ZAT24. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep ZAT24 hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

NorSA werkt midden in de townships van Wellington, De Doorns en Sandhills. Je zult dan ook ervaren hoe is het is om in een township te leven. Dit kan heel confronterend zijn, vooral als je het vergelijkt met je eigen leven. Tegelijkertijd zul je worden geïnspireerd door de veerkracht van de mensen die in deze townships wonen.

Verandering

Voor de armste kinderen uit de townshops van Wellington is de toekomst erg onzeker. NorSA probeert hier verandering in te brengen door deze kinderen toegang te geven tot goed onderwijs. Met een goede opleiding krijgen deze kinderen en jongeren een veel beter toekomstperspectief. Jij bouwt hieraan mee door verschillende kluswerkzaamheden te verrichten in de townships van Wellington en voor de kinderen en jongeren sport- en spelactiviteiten te organiseren.

Wat doe je nog meer?

Je krijgt een rondleiding door de townships, ontmoet de kinderen en gezinnen tijdens een huisbezoek, en organiseert sport- en spelactiviteiten voor de kinderen en jongeren uit de townships in Wellington. Wie weet bezoek je nog Kaap de Goede Hoop, de tafelberg of ga je op safari.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


NorSA

Onder het motto ‘changing the destiny of families and children in need’ werkt NorSA als sinds 2006 onder de armste kinderen in Wellington. Samen met NorSA organiseren we activiteiten om juist voor die kinderen en hun families iets te kunnen betekenen.

1500,-

13-7 tot 3-8-2024

Het verhaal van...

Het bezoek aan het Zamokuhle Disabled Center (ZDC) was een blij en verrassend weerzien met de mensen van dit centrum. Mensen met een beperking zijn “schatten”, zo puur en spontaan.

Lees verder