Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een crisisopvang in Wellington

 • Samen sta je sterk
  Samen sta je sterk
 • Maak samen plezier
  Maak samen plezier
 • Een lach op het gezicht
  Een lach op het gezicht
 • Geniet van de prachtige natuur
  Geniet van de prachtige natuur
 • Wie heeft de grootste spierballen?
  Wie heeft de grootste spierballen?
 • Ontmoet deze kids
  Ontmoet deze kids
 • Wie weet ga je op safari
  Wie weet ga je op safari
 • Samen bouwen aan verandering
  Samen bouwen aan verandering
 • Met een volle buik is het veel makkelijker leren
  Met een volle buik is het veel makkelijker leren
 • Bezoek Kaap de Goede Hoop
  Bezoek Kaap de Goede Hoop
Kwetsbare kinderen
Een veilig thuis
Ontmoet de locals

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt een crisisopvang voor kwetsbare kinderen uit Wellington en omgeving. Op dit moment is de crisisopvang gemaakt van hout en voldoet niet meer voldoende.

Voor wie?

NorSA vangt kinderen op die geen thuis hebben of niet meer thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld omdat ze wees zijn, verlaten door hun ouders of slachtoffer zijn van misbruik of mishandeling. Deze kinderen worden eerst opgevangen in de crisisopvang waar ze tot rust kunnen komen en de juiste zorg krijgen totdat er een geschikt gezinshuis of adoptiegezin voor ze gevonden is.

Waar ga je dat doen?

Je bouwt in Wellington een stad op 45 minuten rijden vanaf Kaapstad, midden in de West Cape Winelands. Veel van de Zuid-Afrikaanse wijn komt hier vandaan en de economie in Wellington is hier sterk van afhankelijk. Ondanks de bloeiende economie vind je in Wellington nog steeds verschillende townships waar veel mensen onder slechte levensomstandigheden leven. Wellington heeft een sterke sporttraditie en is de thuisbasis van zowel de Boland Rugby Union als het professionele rugbyteam, de Boland Kavaliers.

Wellington heeft een mediterraan klimaat met droge zonnige zomers en een regenbui in de winter, afgewisseld met een flink aantal mooie zonnige dagen. Tijdens het project is het winter in Zuid-Afrika en is het overdag tussen de 15 en 20 graden, ’s nachts koelt het flink af naar 3-8 graden.

Waarom?

In Wellington is dringend behoefte aan een nieuwe crisisopvang. Bouw jij mee zodat de meest kwetsbare kinderen op een veilige plek kunnen worden opgevangen?

13-7 tot 3-8-2024bijdrage: 3395 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Leerdam. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Leerdam hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

NorSA werkt midden in de townships van Wellington, De Doorns en Sandhills. Je zult dan ook ervaren hoe is het is om in een township te leven. Dit kan heel confronterend zijn, vooral als je het vergelijkt met je eigen leven. Tegelijkertijd zul je worden geïnspireerd door de veerkracht van de mensen die in deze townships wonen.

Verandering

De huidige crisisopvang is sterk verouderd een aan vervanging toe. Het huidige gebouw is gebouwd in 2008 en is helemaal gemaakt van hout. Voor toen een prima oplossing, maar inmiddels is de behoefte aan een nieuw meer bestendig gebouw. De nieuwe crisisopvang zal zo worden ingedeeld dat de kinderen hier tot rust kunnen komen en een veilig thuis hebben zodat er een geschikt gezinshuis of adoptiegezin voor hen is gevonden. De opvang zal ook zo worden gebouwd dat er op een later moment nog een tweede verdieping op kan, hier wil NorSA dan programma’s voor jeugd uit het township organiseren en een sportschool maken waar deze jongeren gebruik van kunnen maken.

Doelen:

 • Verbeterde crisisopvang
 • Veilige plaats voor kwetsbare kinderen
 • Mogelijkheid om in de toekomst uit te kunnen breiden

Wat doe je nog meer?

Je krijgt een rondleiding door de townships, ontmoet de kinderen en gezinnen tijdens een huisbezoek, en organiseert sport- en spelactiviteiten voor de kinderen en jongeren uit de townships in Wellington. Wie weet bezoek je nog Kaap de Goede Hoop, de tafelberg of ga je op safari.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


NorSA

Onder het motto ‘changing the destiny of families and children in need’ werkt NorSA als sinds 2006 onder de armste kinderen in Wellington. Samen met NorSA bouwen we een crisisopvang zodat kwetsbare kinderen op een veilige plaats kunnen verblijven.

3395,-

13-7 tot 3-8-2024

Het verhaal van...

Het bezoek aan het Zamokuhle Disabled Center (ZDC) was een blij en verrassend weerzien met de mensen van dit centrum. Mensen met een beperking zijn “schatten”, zo puur en spontaan.

Lees verder