Actietips

Op deze pagina vind je tips om succesvol actie te voeren met je groep. 

 1. Maak aan het begin van het actiejaar een begroting/actieplanning. Een begroting helpt je om inzichtelijk te krijgen of de acties die je hebt gepland, er voor gaan zorgen dat je daadwerkelijk je financieringsdoel haalt. Het helpt je ook om gedurende het jaar in de gaten te houden of je nog op koers bent. Een voorbeeldbegroting download je hier. Je groepscoach wil je graag helpen bij het opstellen van de actieplanning. 
 2. Zorg voor twee intensieve, grote acties per actie-jaar. Daarbij kun je denken aan deur-aan-deur-verkoopacties in je omgeving. Schakel daarbij ook vrienden en familie in. Zulke acties zorgen ook voor naamsbekendheid en goodwill. Overigens zijn het niet beslist altijd de grootste en meest rendabele acties die voor naamsbekendheid en goodwill zorgen.
 3. Zorg voor een aantal doorlopende acties, waar je na het opstarten relatief weinig werk van hebt. Je kunt denken aan spaarpotjes in winkels, een box voor flessenbonnetjes of een inzamelpunt voor oud ijzer.
 4. Richt je acties op verschillende doelgroepen: twee grote acties in je dorp of stad, een sponsoractie, een actie in je kerk, een actie op ieders werk of school, et cetera.
 5. Ga geen acties uitvoeren voordat je voor 100% in je verhaal gelooft. Zorg daarom dat je het verhaal van World Servants goed kent.
 6. Vraag aan het begin van je actiejaar bekenden en mensen uit je kerk om je groep het komende jaar maandelijks te ondersteunen. Zo zorg je voor een goed fundament. Machtigingskaarten hebben wij voor je. Je bestelt ze in onze webshop
 7. Vraag familie, vrienden of mensen van je kerk om te helpen bij de acties. Vooral in december, want dan geven mensen het meest.
 8. Maak je boodschap concreet: ‘door dit suikerbrood te kopen zorgt u dat kinderen in Zambia naar school kunnen gaan’.
 9. Vraag groot – vraag je bij de bakker om twee taarten, dan krijg je er twee. Vraag je om tien, dan krijg je er vijf. Dat is nog altijd drie meer dan twee.
 10. Schakel zo vaak en zo veel mogelijk de lokale pers in om je naamsbekendheid te vergroten. Zet ook sociale media in om extra naamsbekendheid en goodwill te genereren.
 11. Evalueer de acties, zodat je er zelf van leert en een volgende groep het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden. 
 12. Zorg bij acties altijd dat je herkenbaar bent als World Servant, bijvoorbeeld met je actieshirt, trui of vlag. Wil je World Servants-merchandise bestellen? Kijk dan in onze webshop

Ben je op zoek naar goede ideeën voor acties?

Bekijk de pagina met actie-ideeën