Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor een basisschool in Phawa

 • Het onderwijs
 • Tijd voor inkopen
 • Iedereen werkt mee
 • Het avontuur begint onderweg
 • Huisje
Leer Afrikaans dansen
Meer lesruimte en dus beter onderwijs
Jonge, gedreven gemeenschap

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

De lokale gemeenschap heeft zelf twee lokalen gebouwd, zodat er al driehonderd kinderen een deel van de dag naar de Phawa Community School kunnen. Dat zijn veel te weinig lokalen voor zoveel leerlingen. Daarom bouw jij samen met de inwoners van Phawa twee extra lokalen.

Voor wie?

Een groot deel van de leerlingen in Phawa krijgt een aantal uren per dag les, andere kinderen kunnen nog helemaal niet naar school. De vier leraren doen wat ze kunnen, maar zonder extra klaslokalen kunnen zij de leerlingen niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Dus jij maakt met dit project niet alleen verschil voor de kinderen, maar ook voor de gedreven leerkrachten van de school.

Waar ga je dat doen?

De Phawa Community School ligt in het Chasefu district ten noordwesten van Lundazi. Vanaf Lundazi is het ongeveer dertig minuten rijden via een zandweg. In de vlakke omgeving van de school vind je verschillende dorpen, waar de mensen afhankelijk zijn van kleinschalige landbouw. Een bloeiende gemeenschap: van de ongeveer 1.200 inwoners heeft maar liefst veertig procent de basisschoolleeftijd. 

Waarom?

De driehonderd leerlingen in Phawa krijgen les in twee klaslokalen. Bouw jij mee aan meer klaslokalen en daarmee beter onderwijs voor deze leerlingen?

14-7 tot 4-8-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 425 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De mensen van Phawa zijn erg gedreven om hun omgeving te veranderen. Eigenhandig hebben ze al twee klaslokalen gebouwd. Nu zijn ze bezig met toiletten voor de schoolkinderen. Ook is het begin gemaakt met een kleuterschool. Jouw komst zal een extra boost zijn voor dit Afrikaanse dorp. 

Verandering

Op dit moment krijgen driehonderd leerlingen in Phawa les in twee lokalen. De leerlingen passen niet allemaal tegelijk in de school. Daarom krijgen de kinderen om beurten les: het ene deel van de leerlingen ’s ochtends, het andere deel ’s middags. Voor ongeveer tweehonderd kinderen is er geen ruimte om naar school te komen. Met de bouw van twee extra lokalen komt er meer ruimte voor de huidige leerlingen. De groepen hoeven geen ruimtes meer te delen en krijgen de hele dag les in plaats van maar een paar uur per dag. Leerkrachten kunnen de kinderen meer tijd en aandacht geven, wat de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Daarnaast kan misschien een deel van de leerlingen, die nu niet naar school gaat, ook naar school. 

Doelen:

 • Kinderen kunnen de hele dag naar school.
 • Meer aandacht voor de leerlingen.
 • Beter onderwijs.

Wat doe je nog meer?

Naast bouwen ontdek je de Zambiaanse cultuur tijdens de Zambia-Express. Als een echte Zambiaan leer jij wellicht water op je hoofd dragen. Bij een huisbezoek leer je meer over het dagelijkse Zambiaanse leven. Daag de lokale bevolking uit voor een echte interland op het voetbalveld. Niet zo’n sporter? Laat je dan verrassen door lokale dans en muziek, stil zitten is er niet meer bij! Tijdens de safari krijg jij de kans om ‘the big five’ te spotten.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • De enige 2 klaslokalen in Phawa
  De enige 2 klaslokalen in Phawa
 • Er is geen materiaal voor een dak van de peuterschool
  Er is geen materiaal voor een dak van de peuterschool
 • Zelf gebouwde lerarenwoning
  Zelf gebouwde lerarenwoning
 • "We dance under the mango tree"
  "We dance under the mango tree"
 • De hele gemeenschap komt om te kijken
  De hele gemeenschap komt om te kijken
 • Vol passie spreekt het dorpshoofd over de gemeenschap
  Vol passie spreekt het dorpshoofd over de gemeenschap

CCAP Zambia

In Phawa gaan bijna driehonderd leerlingen naar school in twee klaslokalen. Door de bouw van twee extra lokalen kunnen de leerlingen beter worden verdeeld over de school en krijgen zij meer tijd en aandacht van de docenten.

Moffat Zulu

3295,-

Toeslagen:

€425

14-7 tot 4-8-2025