2023 het Rwandajaar

2023 de start van het jaar waarin wij als groep het avontuur aan gaan: met zijn allen naar Rwanda om hier een kleuterschool te bouwen. Een jaar dat in het teken staat van iets doen voor een ander.
Afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest het verzamelen van het benodigde geldbedrag voor dit mooie doel. Dit deden we doormiddel van verscheidene acties. Zo hebben we op meerder plekken in de dorpen tonnen neergezet waar inwoners statiegeldflessen en -kratten kunnen inleveren. Ook de verjaardag van de Sint hebben we goed benut, doormiddel van korte lijntjes met de sint en zijn pieten konden we in ruil voor een donatie een bezoekje met hem regelen. Na sinterklaas kwam het einde van het jaar in zicht maar de acties waren nog niet ten einde. In de laatste weken van het jaar waren we nog te vinden op verschillende kerstmarkten bijvoorbeeld in de Nije Warf en op de winterfair in Dokkum. Hier verkochten we zelfgemaakte kerstdecoratie. Ook hebben we overheerlijke oliebollen van bakkerij Van Eck verkocht, die als warme broodjes over de toonbank gingen.
Het actiejaar 2023 hebben we afgetrapt met nog een statiegeld actie. Op Maandag 2 januari hebben we in Damwâld, Wâlterswâld en Driezum lege flessen en kratten opgehaald, deze actie bleek een groot succes. Ook de komende maanden hebben we al weer verschillende acties op de planning staan, één daarvan is het stamppotbuffet. Het stamppotbuffet is op maandag 16 Januari (blue Monday), deze dag wordt door veel mensen beleefd als de donkerste dag van het jaar. We hopen dat op deze manier veel mensen een gezellige avond zullen beleven. Verder verklappen wij alvast dat er een super leuke actie aankomt: in maart/april verkopen we de prachtige violen. De rest van de actie’s van 2023 worden aangekondigd via de site en de socials.

We krijgen veel mooie en bemoedigende woorden van mensen uit onze omgeving en de groep is nog steeds erg gemotiveerd en kijkt uit naar het avontuur dat ons te wachten staat. We worden als groep steeds hechter en vinden het als maar leuker om samen te werken.

Vragen of opmerking? Stuur ons gerust een bericht via Instagram, Facebook of via iemand van de groep. Via de naam Worldservants_driewo_ op Instagram of via Facebook op de naam van World Servants Driezum Walterswald.

Ga naar de groepspagina

Peter Boersma

Ik zet mij heel graag in voor anderen, en vooral voor mensen die het niet goed hebben. Het is belangrijk dat de jongeren een goeie leeromgeving hebben, zodat ze in de toekomst een goeie baan krijgen. Ik ga zorgen met het hele team dat er een nieuwe school komt voor een beter onderwijs.

Actiepagina van Peter