6 stroopwafel cup cakes

Ingrediënten
60 gram boter
60 gram bruine basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel melk
1 eetlepel karamelsaus
60 gram bloem met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
60 gram stukjes stroopwafel

Decoratie
Poedersuiker
Beetje water
Stroopwafel in pizzapunten gesneden

Bereiding cakejes
Verwarm de oven voor op 170 graden
Klop de boter en suiker luchtig. Voeg het ei, de melk en de karamelsaus toe en mix het tot een glad mengsel. Voeg hieraan de bloem, bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) en kaneel beetje bij beetje toe.
Wanneer dit een glad beslag is met een spatel de stukjes stroopwafel er door mengen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in 20 à 25 minuten gaar.

Decoratie
Laat de cup cakes voldoende koelen. Maak van de poedersuiker met een beetje water een glazuur (met te veel water wordt het een soepje). Het mengel is goed als het stroperig is. Doe een beetje boven op de cup cake en leg daarop de in een pizzapunt sneden stroopwafel.

Ga naar de actiepagina

Chris Duisterwinkel

Ik wil bouwen aan verandering. Heel tastbaar door het bouwproject, maar ook aan de gemeenschap daar en de hele gemeente hier. Bouwen aan de jongeren die met ons meegaan en door dat alles bouwt de verandering ook aan mij.

Actiepagina van Chris