Het einde van de statiegeld actie nadert

September 2022 begonnen wij met het verzamelen van statiegeldflessen in de oude en brinkstraatkerk. Tegelijkertijd begon ook de inzameling van oud ijzer. Natuurlijk ontstond er tussen deze acties een gezonde rivaliteit die heeft geresulteerd in torenhoge resultaten.
De statiegeld actie kwam al snel aan de leiding door het actieve reclame maken en daarmee de naamsbekendheid uit te bereiden. In de kerk is regelmatig aangegeven dat statiegeldflessen aan ons goede doel gedoneerd kunnen worden en dit werd dan ook adequaat gedaan.
Veel mensen die thuis nog een verzameling lege flessen hadden liggen namen deze op zondagochtenden mee naar de kerk en de inzamelzak zat dan ook al snel vol.
Na de eerste oogst nam het tempo helaas af, omdat veel mensen hun voorraad al hadden ingeleverd, maar nog steeds bleef de statiegeld actie consequent geld opleveren voor Zambia, we krijgen tijdens het inleveren van de flessen zelfs een keer €60 van een gulle voorbijganger.
Tot dusver hebben we met deze actie bijna €900 opgehaald en wellicht loopt dit nog op tot €1000 met de laatste flessen die nog worden gedoneerd.
Hopelijk kunnen wij met de laatste donaties genoeg geld ophalen om het dorpje Lobi ook nog te kunnen voorzien van zonnepanelen. Wellicht halen we zelfs de oud ijzer groep nog wel in.
We willen graag iedereen bedanken die bereid was hun statiegeld aan ons te doneren. U heeft ons weer een stukje verder geholpen naar ons (inmiddels al behaalde) streefbedrag van €97.000
De actie loopt nog tot 1 juli dus als u nog wilt doneren zou u ons daar ontzettend blij mee maken.

Ga naar de actiepagina

Lennart van Egmond

Ik ga bouwen in Zambia om mensen te helpen en mijzelf te ontwikkelen

Actiepagina van Lennart