Ride2Change

Donderdagavond 15 september was het zover. Om 10 uur 's avonds vertrokken 12 strijders vanuit Doesburg op de fiets met als eindbestemming het World Servants Festival in Heino. Een tocht van 250 Km! Vooraf werd er nog wel eens makkelijk over gedacht, maar tijdens het fietsen werd er wel anders gepiept.

De eerste 33 Km van de tocht bracht ons van Doesburg naar Zutphen (00:05), waar we warm werden verwelkomd met koffie, thee en genoeg eten om het energieniveau weer op peil te krijgen. Na een half uur uitrusten werd er verder gefietst met als volgende stop Daarle. Tijdens deze stint werd er een extra stop gemaakt in Bathmen (50 Km) om afscheid te nemen van onze Superhelden Garbrich en Eddy die de volgende ochtend gewoon weer om 9 uur aan de bak moesten.

Voordat we Daarle bereikten fietsten we nog door het mooie Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Helaas konden wij er wegens het gebrek aan zonlicht niet veel van mee krijgen. Hier kwamen wij ook de Holterberg tegemoet. Een zware klim waar geen einde aan leek te komen. Op de top van de berg stond de volgbus op ons te wachten die ons de hele rit in de gaten hield en ons bevoorraadde van de nodige suikers en vitamines. Hier kregen wij te horen dat we nog slechts een half uur hoefden te fietsen. In goede hoop reden we 'het laatste stukje' dat uiteindelijk nog ruim anderhalf uur bleek te zijn.

Met 100 Km in de benen kwamen wij aan bij de volgende stop in Daarle (3:35) waar wij heerlijk hebben kunnen uitrusten met een ruim assortiment aan eten en drinken. Met een warme hottub en ontbijt in het vooruitzicht reden wij na een half uur verder richting Hoogeveen, een wat korter stuk van 35 km waar Niek helaas moest afstappen wegens een blessure. De rest van deze rit verliep voorspoedig en we werden in Hoogeveen (7:20) heerlijk in watten gelegd met ontbijt, bad en een bed voor een powernap. Hier waren veel fietsers wel aan toe dus we hebben hier ruim anderhalf uur uitgerust.

Iedereen zat weer vol energie voor het volgende "stukkie" fietsen, maar dit bleek toch nog een helse tocht te zijn. De bewoonde wereld uit en de weilanden van Friesland in met lange rechte wegen waar geen eind aan kwam. De wind werkte flink in ons nadeel en de sfeer werd steeds grimmiger. Lennart kreeg als navigator nog wat boze blikken naar zich toe geworpen toen hij per ongeluk een afslag miste en de groep 100 meter om heeft laten fietsen (verder navigeerde hij perfect).

Dit was zonder twijfel het zwaarste deel van de hele tocht, maar 50 Km nadat we uit Hoogeveen vertrokken waren kwamen we eindelijk aan in Wolvega. Hier was goed te merken dat bij iedereen de energie er een beetje uit was. En dat terwijl we nog 70 Km voor de boeg hadden. Met aardig wat tegenzin reden we na een half uur verder richting het eindpunt in Heino. Gelukkig hadden we dit stuk de wind voornamelijk in de rug dus verliep het vrij soepel. Uiteindelijk nog wel 5 Km extra afgelegd wegens een wegafsluiting, maar iets over 7 waren we dan eindelijk aangekomen op het World Servants Festival waar we onze medaille in ontvangst mochten nemen. We kregen hier nog heerlijk te eten en zijn na een goede nachtrust weer terug naar Bennekom gegaan.

Wij willen iedereen die ons geholpen heeft tijdens het fietsen bedanken. Alle tussenstops waren uitmuntend geregeld en de volgbus heeft ons er goed doorheen gesleept.
Ook willen we natuurlijk onze sponsoren bedanken. Door jullie is er ongeveer €2000 ingezameld voor onze reis naar Zambia volgend jaar.

Ga naar de groepspagina

Eddy van Doorn

Met een groep van in totaal 32 Bennekommers gaan we ons een jaar inzetten voor een schoolgebouw in Lobi, een klein dorpje in het oosten van Zambia. Een jaar lang actievoeren om geld voor de bouw bij elkaar te verzamelen en daarna 3 weken meehelpen bij de bouw in Zambia. Het is geweldig om met zoveel enthousiaste jongeren een jaar lang intensief op te trekken. We mogen van elkaar leren en 'bouwen aan onszelf door te bouwen voor een ander', het motto van World Servants.

Actiepagina van Eddy