Wij gaan naar Ghana!

Welkom op ons actieplatform. In juli 2017 gaan we met een groep van dertig deelnemers vanuit de Hervormde Gemeente Wezep/Hattemerbroek naar Ghana. Schouder aan schouder met de lokale bevolking zullen deze jongeren klaslokalen bouwen en hygiënevoorlichting geven.

In Gurugu, een dorp met ruim 700 bewoners, zijn slechts drie klaslokalen. De lokalen zijn van leem, materiaal dat op den duur niet bestand is tegen hevige regenval. In de praktijk betekent dit dat de ruim 200 kinderen uit de omgeving slechts beperkt toegang hebben tot onderwijs. Het is één van de redenen dat Carole van Loo (19) zich wil inzetten voor deze reis. “Ik zit in het derde jaar van de PABO en wil later zelf voor de klas staan. Ik weet hoe belangrijk goed onderwijs is en daarom vind ik het extra bijzonder dat we hierin wat voor hen kunnen betekenen”. De inzet van de groep (27 jongeren en 6 leiders) uit Wezep zorgt voor verbetering van de leeromgeving van de kinderen en leerkrachten, het vergroot de betrokkenheid van de gemeenschap en ouders en maakt de school veiliger. Kortom: er wordt gewerkt aan de toekomst!

Voetbal en hygiëne
Naast de bouw staat er ook een voetbal4water-project op het programma. Door voetbaltrainingen en wedstrijden komen de Wezeper jongeren in contact met hun Ghanese leeftijdsgenoten en is het ijs gebroken om verder te praten over het belang van hygiëne.

Growing together
Dat is het motto van deze reis. Zes jaar geleden ging er voor het eerst een groep vanuit de Hervormde Gemeente bouwen in Malawi. “Met de reis naar Malawi hebben wij gezien dat deze ervaring jongeren enorm kan verrijken en dit mede bepalend is voor hun verdere leven”, vertelt Frank Haklander, die wederom betrokken is bij het project. “Die kans willen we opnieuw bieden aan deze groep jongeren. Ze leren samenwerken, meeleven met anderen, de handen uit de mouwen steken én zullen in de voorbereiding op de reis acties voeren.”

Geldwerving
De Projectgroep uit Wezep staat voor een grote uitdaging. In totaal is er zo’n 50.000 euro nodig om de ambities waar te maken. We proberen dit door acties en sponsoring vrij te krijgen. Het geld van sponsoren wordt gebruikt om bouwkosten te vergoeden, de voorlichtingscampagne te betalen én om het project ook na oplevering te blijven ondersteunen. Helma van der Weerd is vanaf het eerste moment betrokken bij het opzetten van het project en de acties. “Op ons actieplatform kun je op de hoogte blijven van onze acties. Dit geld wordt goed besteed. Als groep blijven we na het bouwen nog zeker vijf jaar betrokken bij dit project. Ons doel is niet alleen klaslokalen bouwen, ons doel is blijvend goed onderwijs bieden aan de jongeren in Ghana. Bouwt u met ons mee?”

Op de hoogte blijven? Via ons actieplatform houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons ook volgen op Facebook.com/GaannaarGhana

Wilt u financieel met ons meebouwen? Doneren graag via deze website. Bedankt! https://site.skgcollect.nl/29/gift/formulier.html?id=1409

Ga naar de groepspagina