Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor de basisschool in Cosorió

 • Cultuur snuiven in de stad
 • Wie scoort de winnende goal?
  Wie scoort de winnende goal?
 • Maak een prachtige hike
  Maak een prachtige hike
 • Tijd voor siesta
  Tijd voor siesta
 • Ontdek de natuur
  Ontdek de natuur
 • Wat een plezier
  Wat een plezier
 • Traditionele muziek
 • Leer de Spaanse taal
Rustige omgeving
Jungle tocht
Betrokken gemeenschap

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

De school in Cosorió heeft vier klaslokalen waarvan twee gebouwd zijn door de ouders zelf. Door gebrek aan middelen zijn deze nog niet volledig af, wel worden ze volop gebruikt. Door gebrek aan ruimte krijgt een klas buiten op de veranda les. Jij gaat samen met de ouders van de leerlingen nog twee klaslokalen bouwen zodat alle leerlingen binnen les kunnen krijgen.

Voor wie?

Voor de 144 leerlingen die al les krijgen op de school en voor de kinderen die geen lessen kunnen volgen door ruimtegebrek. Sommige leerlingen moeten elke dag zes kilometer heen en terug lopen om naar school te kunnen. De lokale overheid bekommert zich niet om hen. De ouders doen er zelf alles aan om toch onderwijs voor hun kinderen te kunnen organiseren.

Waar ga je dat doen?

Het kleine dorp Cosorió ligt dichtbij de Guapay rivier. Het is een rustige landelijke omgeving dat bekend staat om de typische traditionele gerechten en mooie creatieve handwerken van keramiek. De bron van inkomsten zijn vooral landbouw, veehouderij en visserij.

Waarom?

De kinderen in Bolivia verdienen een betere toekomst. Bouw jij samen met de ouders uit Cosorió nieuwe klaslokalen voor hun kinderen?

5-8 tot 25-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 740 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Ameide. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Ameide hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Cosorió ligt in de gemeente Cotocá. Dit gebied staat bekend om het aardewerk dat door de zeer bekwame keramische kunstenaars uit het gebied wordt gemaakt. De potten en ander aardewerk uit dit gebied worden vooral gebruikt als decoratie, dus wie weet scoor jij een uniek souvenir voor thuis.

Verandering

In Bolivia is het onderwijs in de loop van de jaren steeds verder verbeterd. Sinds 2014 was er een duidelijk stijgende lijn te zien in het percentage schoolgaande kinderen. Helaas is er door de coronapandemie veel verslechterd. De scholen bleven maandenlang dicht, kinderen verdwenen uit het zicht en veel kinderen kwamen na de lockdown niet meer terug. Daarnaast zijn er tijdens de periode van lockdown nieuwe gemeentelijke verkiezingen geweest, waardoor bestaande afspraken voor de bouw van bijvoorbeeld nieuwe klaslokalen door nieuwe besturen teniet zijn gedaan. Gelukkig zijn de ouders in de gemeenschap Cosorió dusdanig gemotiveerd om hun kinderen wél naar school te laten gaan. Ze hebben op eigen initiatief en vanuit eigen middelen steen voor steen gespaard om twee lokalen te bouwen. De lokalen zijn nog niet volledig afgewerkt, maar er kunnen al wel lessen worden gehouden. Er worden door de ouders ook twee extra leerkrachten betaald, zodat er voldoende onderwijzers zijn voor de klassen. De betrokkenheid van de ouders is zo groot en biedt zoveel potentie voor de kinderen in deze gemeenschap, dat World Servants graag mee wil bouwen aan nog twee lokalen, waardoor er een volwaardige basisschool staat die wellicht zelfs in de toekomst ook kan gaan dienen als middelbare school. Zo krijgen de kinderen van Cosorió de kans om zichzelf zo ver mogelijk te ontwikkelen in hun eigen omgeving, voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

Doelen:
- Kwalitatief goed onderwijs
- Degelijke klaslokalen
- Door de overheid betaalde en getrainde leerkrachten
- Een groeiend aantal leerlingen, die meer kansen op de arbeidsmarkt hebben
- Genoeg ruimte voor alle leerlingen om binnen les te krijgen

Wat doe je nog meer?

Je maakt zeker een hike langs de Guapay rivier, een indrukwekkende en brede rivier. Daarnaast kun je voor het echte jungle gevoel naar het Amboro Park. Met meer dan 800 vogelsoorten in het hele park en de hoogste concentratie vogels per vierkante kilometer kom je gegarandeerd veel bijzondere vogels tegen.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


For Vidas

In Cosorió krijgt een deel van de leerlingen buiten les op de veranda of onder een boom. World Servants bouwt samen met For Vidas aan nog twee klaslokalen in Cosorió. Hierdoor kunnen alle leerlingen binnen les krijgen.

Carlos Sanchez

2630,-

Toeslagen:

€740

5-8 tot 25-8-2024