de renovatie van het jongerencentrum in Prudente de Morais

 • Meet de girls :)
  Meet de girls :)
 • Dé plek voor het interland BRA - NED
  Dé plek voor het interland BRA - NED
 • Dat wordt chillen in de speeltuin
  Dat wordt chillen in de speeltuin
 • Meet de boys!
  Meet de boys!
 • Dat wordt straks turen in de verte
  Dat wordt straks turen in de verte
 • Projectcoördinatoren Christiano en Pâmella
  Projectcoördinatoren Christiano en Pâmella
 • Welkom op het terrein!
  Welkom op het terrein!
 • Dat wordt schilderen!
  Dat wordt schilderen!
 • Dit gebouw zal de groep verder onderhanden nemen
  Dit gebouw zal de groep verder onderhanden nemen
 • Het straatbeeld in Prudente de Morais
  Het straatbeeld in Prudente de Morais
 • Deze route zal brandveilig gemaakt worden
  Deze route zal brandveilig gemaakt worden
 • Wat ga je doen?

  Je helpt mee aan de renovatie van een jongerencentrum.

  Voor wie?

  Je doet dit voor 125 kinderen en tieners.

  Waar ga je dat doen?

  Je gaat naar Prudente de Morais, een dorp vlakbij de derde stad van Brazilië Belo Horizonte.

  Waarom?

  Door de renovatie bied jij tieners een veilige plek om elkaar te kunnen ontmoeten, in plaats van op straat in aanraking te komen met drugs en geweld.

  Unieke van dit project

  Door te werken voor en met tieners is er ook veel interactie mogelijk. Het is boeiend om met leeftijdsgenoten uit een ander land te ontdekken hoeveel overeenkomsten en verschillen er zijn. Het zal een mooie onvergeteleijke ontmoeting zijn!

  Wat doe je nog meer?

  Naast het renoveren van het centrum ga je natuurlijk sporten met de lokale jeugd. Maar ook ga je de Braziliaanse gastvrije cultuur leren kennen, het heerlijke eten proeven, Guaraná drinken en de mooie plekjes in Belo Horizonte ontdekken.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Prudente de Morais is een klein dorp dichtbij Belo Horizonte en telt iets meer dan 9.000 inwoners. Het gebied is glooiend en in het regenseizoen mooi groen. Hier en daar vind je een klein meer. Daarom heet het direct naast gelegen stadje ook "Zeven Meren", oftewel Sete Lagoas. De belangrijkste industrieën in dit gebied zijn landbouwproducten, mijnbouwproducten (goud, mangaan en edelstenen), staal en staalproducten, autofabricage en textielproductie. Om deze grondstoffen en producten te vervoeren wordt veel gebruik gemaakt van een spoorlijn. Prudente de Morais heeft zelfs zijn eigen station! Desalniettemin is het een erg arm dorp en is bijna iedereen afhankelijk van steun van de staat. Veel mensen zijn werkeloos of runnen een eigen klein bedrijfje waar ze meestal onvoldoende inkomen mee genereren.

 • verandering

  Het centrum bestaat op dit moment uit 5 oude lokalen welke gerennoveerd moeten worden en er zal een nieuwe zaal bijgebouwd worden waar verschillende bijeenkomsten en trainingen gehouden kunnen worden. Hierdoor ontstaat er meer plek en kunnen er nog meer kinderen en tieners een sport op gaan pakken, en training krijgen in sociale vaardigheden. Zoals de partner zegt: “Through the practice of sport we learn to rescue the true art of citizenship”.

  De doelen:
  - Door de renovatie van het centrum kunnen er naast de huidige 125 kinderen en tieners, 75 tieners méér mee doen aan sportactiveiten en training in sociale vaardigheden, èn kunnen er meer sporten aangeboden worden.
  - Door de naschoolse sportactiviteiten belanden er minder tieners in criminele bendes en is er dus een hoopvolle toekomst voor de jeugd van Prudente de Morais.

 • In elk land werkt World Servants samen met een partnerorganisatie. Alle projecten zijn onderdeel van een meerjarig programma van deze partnerorganisatie. Zo ontstaat maximaal lokaal draagvlak voor de projecten. Voor het project in Prudente de Morais is de verantwoordelijke partnerorganisatie Salvation Army Brazil.

  Salvation Army Brazil

  Postadres partner

  Salvation Army Brazil
  Rua Juá 264
  Cep: 04138
  Sao Paulo -S.P.
  Brazil

  grettel.mejia@legerdesheils.nl