Bolivia | Die ene beslissing..

Marcel Rijkers is drie keer met World Servants mee geweest. Over deze belevingen deelt hij wat gedachtes met jou. Geniet mee en ontdek hoe Marcel over ontwikkelingswerk, het project, het rode stoplicht en dat ene leuke meisje dacht en denkt!

Hoe het allemaal begon...
Ontwikkelingswerk, goed dat het gedaan wordt maar het is niks voor mij. Slapen onder een klamboe, geen douche met stromend water, werken in je vakantie en dat dan ook nog eens aan de andere kant van de wereld. Nee, laat dat maar aan anderen over… Maar wacht eens, ik heb het nog nooit gedaan. Misschien is het toch wel wat voor mij. Wat nou als ik het eens probeer, als ik het gewoon doe. Ik schrijf me in en dan zie ik wel waar ik terecht kom. Ecuador gaat het worden!

Een jaar later...
Wat ben ik blij dat ik de gok heb gewaagd, wat is het hier mooi! Fijn ook dat de acties van onze actiegroep goed liepen, daardoor zit ik hier. Vandaag was weer een dag op de bouw. Wat gaat het hard met de school zeg! Morgen kinderwerk, ik heb er echt veel zin in. Wat zijn die kinderen blij met ons. En de natuur hier in Ecuador...wat is het toch een mooi land. En het douchen met slootwater, ach eigenlijk is dat helemaal niet erg. Ik voel dat dit mijn leven voorgoed verandert. En eigenlijk vind ik dat ene meisje ook wel een beetje leuk, misschien...

Vier jaar later...
Wat heb ik veel te danken aan World Servants. Drie fantastische projecten verder kan ik zeggen dat het mij voorgoed veranderd heeft. Vandaag eet ik een keer minder lekker? Niet zeuren Marcel, in Brazilië hebben veel mensen geen eens te eten. En dat stoplicht dat al bijna een minuut op rood staat? Ach, waarom zou ik me daar druk om maken? 
En ow ja, en dat ene leuke meisje uit Ecuador, wat vet dat zij nu mijn vrouw is!
Wat ben ik ontzettend veranderd door die ene beslissing en wat heeft het mij veel gebracht. Ik hoop maar dat anderen ook de gok durven te wagen, dan zou de wereld steeds een stukje mooier worden.

Wat ben ik ontzettend veranderd door die ene beslissing en wat heeft het mij veel gebracht

Marcel Rijkers