Zambia | Durf te dromen!

Brenda Buijs ging in 2013 met World Servants op project naar Zambia, om daar samen met de lokale bevolking 2 lerarenwoningen te bouwen. Het werd een prachtig avontuur, een avontuur waar ze nog altijd met een lach op haar gezicht op terug kijkt. 

Brenda vertelt: "World Servants is voor mij samen zingen, dansen, lachen en bouwen! In 2013 was mijn eerste ervaring met World Servants; een reis naar het prachtige Zambia. Een avontuur waar ik nog altijd met een lach op mijn gezicht op terug kijk. Het mooie aan World Servants vind ik de teamspirit. Samen, met zowel de projectgroep als de bevolking daar, sta je schouder aan schouder. Je zingt samen, je lacht samen en je bouwt samen.

Op het project mocht ik samen met andere projectleden 3 ochtenden lifeskills trainingen geven. We kwamen in een bomvolle klas terecht met ruim 50 meiden. Het waren jonge meiden met een grote droom. Een droom om later piloot, juf of dokter te worden. Confronterend, want wie van hen zal uiteindelijk hun droom daadwerkelijk waarmaken? En wie ben ik, dat ik wel een opleiding in mijn schoot geworpen krijg? Maar al snel werd ik uit deze gedachte gehaald toen een meisje mij bij de hand nam en me aanmoedigde om mee te dansen en zingen. Zij liet mij even inzien dat je niet te lang moet stil staan en moet piekeren over de oneerlijke verdeling in onze samenleving. Alsof zij mij met haar mooie grote ogen vertelde; durf te dromen zoals ik en wees dankbaar voor wat jij wél hebt. Maar vecht samen met mij naar een wereld waarover we dromen."

Alsof zij mij met haar mooie grote ogen vertelde: durf te dromen zoals ik

Brenda Buijs