Bouw van klaslokaal, eetzaal en latrines in Mata De Plátano in 2011

  • Lokaal in  nieuwe school
    Lokaal in nieuwe school

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mata De Plátano


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Het gaat goed!


De school heeft twee klaslokalen. Er zijn twee leraren waarvan er één in het appartement woont, en er zijn 32 studenten. De school heeft een sportveld die geschikt is verschillende sporten. Deze is gebouwd door een andere organisatie.

Lees meer

In goede staat

Het gebouw verkeert in goede staat. Alles ziet er netjes uit er is zelfs een schooltuintje. Het huis van de onderwijzer (niet deel van het project) moet nog worden afgewerkt. Een toiletpot is kapot (stuk uit de achterkant gebroken), doordat er tijdens een storm iets door het dak is gevallen. Het dak is wel weer vernieuwd.

Het comité van ouders (6 leden) functioneert goed en komt maandelijks bijeen. Het comité samen met de leerkrachten onderzoekt of er een 7de en 8ste klas kan komen. B.v. in de middag. Dit zou een grote stap vooruit zijn omdat de kinderen voor vervolg onderwijs naar Borbon moeten. Velen gaan niet omdat er geen regelmatig vervoer is en de kosten behoorlijk zijn.

Lees meer
Gebied
Partner

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.