Bouw van een cacaoverwerkingscentrum in San Miguel De Brasil in 2021

 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Plezier tijdens het kinderwerk
  Plezier tijdens het kinderwerk
 • Dankbaarheid
  Dankbaarheid
 • Muurtje staat te dichtbij
  Muurtje staat te dichtbij
 • Samen op avontuur
  Samen op avontuur
 • Enthousiaste kinderen
  Enthousiaste kinderen
 • Spannende voetbalwedstrijd
  Spannende voetbalwedstrijd
 • Trekken!
  Trekken!
 • Prachtige zonsondergang
  Prachtige zonsondergang
 • Potje voetballen
  Potje voetballen
 • Samen ijzervlechten
  Samen ijzervlechten
Ontdek de wereld van de cacaobonen
Mooie kustprovincie
Een beter inkomen voor boeren

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in San Miguel De Brasil


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Bouw in volle gang

In San Miguel zitten de bouwers niet stil. Gisteren stuurde Maquita ons een filmpje door van de vorderingen. En raad eens? Het dak zit er op! Bekijk het filmpje om te zien wat er nog meer gebeurd is.

Lees meer

De bouw is begonnen!

In San Miguel is Maquita samen met de coöperatie van start gegaan met de bouw. Kijk het filmpje om een mooie indruk te krijgen!

Lees meer

Er zijn geen berichten.

De mensen in San Miguel zijn veilig

Op zaterdag 18 maart werd Ecuador opgeschrikt door een aardbeving van 6,8 op de schaal van richter. Na de aardbeving is direct contact gezocht met onze partnerorganisatie Maquita, projectcoördinator Emilio vertelt hoe het nu gaat…

Lees meer

San Miquel de Brasil kan trots zijn op het resultaat!!

Door corona kon er geen groep naar San Miguel de Brasil en dus heeft de coöperatie het gebouw zelf neergezet. Piet, Anna en Janneke hebben het resultaat gezien en er staat een prachtig functioneel gebouw waar de leden van de coöperatie veel energie in hebben gestoken.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

San Miguel de Brasil zoals de gemeenschap voluit heet, ligt ongeveer 25 km van de kust. De naam van de gemeenschap is bijzonder: vraag daar maar eens naar! Er wonen tussen de 800 en 1.000 mensen in het dorp dus er is genoeg te beleven. Het is daarnaast een veelzijdige omgeving. Er is bos, maar ook grote bananenplantages, heuvels en er stroomt een mooi riviertje net het dorp. In het gebied valt veel regen wat het drogen van bonen in de open lucht lastig maakt. Het verwerkingscentrum is daarom meer dan welkom.

Emilio Aguilar

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.

De boerencoöperatie huurt nu een kleine ruimte voor de tijdelijke opslag van hun natte bonen. Om de kwaliteit van de bonen te verbeteren is het nodig dat ze goed gefermenteerd en gedroogd worden. De verkoopprijs wordt dan een stuk hoger en het inkomen van de boeren daarmee ook. Daar is dit cacaoverwerkingscentrum voor nodig! De coöperatie heeft zelf de grond voor het centrum al gekocht dus ze zijn klaar om te bouwen. De samenwerking met de World Servants groep zal hun activiteiten nieuwe impulsen geven. Er zijn straks meer mensen die hun bonen willen laten bewerken waardoor de productie van het aantal zakken stijgt. Voor de jongere generatie wordt het daarnaast aantrekkelijker om de boerderij van hun ouders over te nemen omdat er meer verdiend kan worden. De oudere leden van de coöperatie vinden het geweldig dat juist een groep jonge mensen uit Nederland letterlijk en figuurlijk een steentje bij komen dragen. Iedereen kijkt uit naar jullie komst!      

Doelen:

 • Betere kwaliteit van cacaobonen.
 • Hogere verkoopprijs per zak bonen.
 • Beter inkomen voor de boeren.
 • Meer bonen en grotere omzet.
 • Jongeren (zoals Harvier) stimuleren om de boerderij van hun ouders over te nemen.