Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een cacaoverwerkingscentrum in San Miguel De Brasil

 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Enthousiaste kinderen
  Enthousiaste kinderen
 • Trekken!
  Trekken!
 • Samen ijzervlechten
  Samen ijzervlechten
 • Prachtige zonsondergang
  Prachtige zonsondergang
Ontdek de wereld van de cacaobonen
Mooie kustprovincie
Een beter inkomen voor boeren

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de lokale bevolking ga je aan de slag om een cacaoverwerkingscentrum te bouwen zodat de kwaliteit van de bonen omhoog gaat en de verkoopprijs stijgt. Draag jij ook je steentje bij?

Voor wie?

Voor ‘La Papa de Oro’ een enthousiaste coöperatie van ongeveer 30 kleine cacaoboeren en hun gezinnen.

Waar ga je dat doen?

San Miguel de Brasil zoals de gemeenschap voluit heet, ligt ongeveer 25 km van de kust. De naam van de gemeenschap is bijzonder: vraag daar maar eens naar! Er wonen tussen de 800 en 1.000 mensen in het dorp dus er is genoeg te beleven. Het is daarnaast een veelzijdige omgeving. Er is bos, maar ook grote bananenplantages, heuvels en er stroomt een mooi riviertje net het dorp. In het gebied valt veel regen wat het drogen van bonen in de open lucht lastig maakt. Het verwerkingscentrum is daarom meer dan welkom.

Waarom?

Werk jij mee aan een beter inkomen voor kleine Ecuadoriaanse cacoaboeren? Bouw dan samen met hen aan een cacoaverwerkingscentrum in San Miguel!

10-7 tot 31-7-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 400

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Met een eigen centrum kunnen de hardwerkende boeren in San Miguel de kwaliteit van hun cacaobonen stevig verbeteren. De verkoopprijs per zak bonen wordt dan verdubbeld!

Verandering

De boerencoöperatie huurt nu een kleine ruimte voor de tijdelijke opslag van hun natte bonen. Om de kwaliteit van de bonen te verbeteren is het nodig dat ze goed gefermenteerd en gedroogd worden. De verkoopprijs wordt dan een stuk hoger en het inkomen van de boeren daarmee ook. Daar is dit cacaoverwerkingscentrum voor nodig! De coöperatie heeft zelf de grond voor het centrum al gekocht dus ze zijn klaar om te bouwen. De samenwerking met de World Servants groep zal hun activiteiten nieuwe impulsen geven. Er zijn straks meer mensen die hun bonen willen laten bewerken waardoor de productie van het aantal zakken stijgt. Voor de jongere generatie wordt het daarnaast aantrekkelijker om de boerderij van hun ouders over te nemen omdat er meer verdiend kan worden. De oudere leden van de coöperatie vinden het geweldig dat juist een groep jonge mensen uit Nederland letterlijk en figuurlijk een steentje bij komen dragen. Iedereen kijkt uit naar jullie komst!      

Doelen:

 • Betere kwaliteit van cacaobonen.
 • Hogere verkoopprijs per zak bonen.
 • Beter inkomen voor de boeren.
 • Meer bonen en grotere omzet.
 • Jongeren (zoals Harvier) stimuleren om de boerderij van hun ouders over te nemen.

Wat doe je nog meer?

Je leeft een kleine drie weken samen met de vriendelijke Ecuadorianen. Met elkaar ontdek je de mooie omgeving en leer je het dagelijkse leven in San Miguel kennen. Spelen met de plaatselijke kinderen hoort daar ook zeker bij.

Als je van sport houdt ben je op dit project aan het goede adres: een potje voetbal of volleybal en een stevige hike staan zeker op het programma.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Beste wensen uit San Miguel

Maquita

De partnerorganisatie Maquita bouwt samen met World Servants aan verandering in Ecuador. Maquita zet zich in voor solidariteit, duurzame productie en eerlijke handel. Met de bouw van een cacaoverwerkingscentrum verbeteren de levens van de boeren en hun gezinnen in San Miguel.

Emilio Aguilar

2395,-

Toeslagen:

€400

10-7 tot 31-7-2021