Bolivia | Een bijzondere vriendschap

In 1997 ging Sari voor drie weken naar Bolivia met World Servants. Daar ontmoette ze Tania. Tania sprak Spaans dus het was lastig communiceren, maar ondanks dat voelde ze die drie weken als een zusje. Sari denkt vaak terug aan haar reis en ze heeft Tania pas gevonden via Facebook! Zij leerden van elkaar dat vriendschap onafhankelijk kan zijn van taal, cultuur of rijkdom. Hoe bijzonder!

Ze heeft inmiddels meer informatie over hoe het nu met Tania is. Tania is getrouwd en heeft een zoontje van drie jaar oud. De economische situatie in Bolivia is moeilijk, daarom werken Tania en haar man fulltime om hun zoontje te onderhouden. Tania werkt op een middelbare school. Ze bezoekt haar moeder nog vaak in Pueblo Nuevo en ze ziet nog altijd de impact die World Servants heeft gehad. 

Sari heeft destijds geholpen met een kliniek bouwen, waar nu maandelijks 400 mensen geholpen worden. Maarer heeft sinds die tijd nog veel meer verandering plaatsgevonden. Er staan nu huizen voor verpleegkundigen en leraren op de fundamenten die de groep destijds heeft gebouwd. Daarnaast is er ook een school gekomen in Pueblo Nuevo en er is zelfs een uitbreiding van de kliniek! Wat kan er veel veranderen na de komst van een groep.
 

We leerden van elkaar dat vriendschap onafhankelijk kan zijn van taal, cultuur of rijkdom

Sari & Tania