Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

Klaslokalen in Asenema

 • Ontmoet het kind dat jij gaat sponsoren
  Ontmoet het kind dat jij gaat sponsoren
 • Wedden dat ze een levenslange indruk bij jou achterlaten?
  Wedden dat ze een levenslange indruk bij jou achterlaten?
 • Verleg letterlijk je grenzen
  Verleg letterlijk je grenzen
 • Bouw een feest met de kids
  Bouw een feest met de kids
 • Samen op pad...
  Samen op pad...
 • Draag bij aan onderwijsverbetering
  Draag bij aan onderwijsverbetering
 • Be part of it!
  Be part of it!
 • Samen zweten voor verandering
  Samen zweten voor verandering
 • Leer jouw sponsorkind kennen
  Leer jouw sponsorkind kennen
 • Leer het Ghanese leven kennen
  Leer het Ghanese leven kennen
Bosrijke omgeving
Internationale samenwerking
Gastvrijheid

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan drie nieuwe klaslokalen voor de basisschool van Asenema. Samen met de lokale bevolking bouw je zo letterlijk aan beter onderwijs. Je ontdekt hoe onderwijs het verschil maakt en ziet van dichtbij hoe de programma’s van AG Care en Compassion het verschil maken.

Voor wie?

De school van Asenema bestaat uit een kleuterschool, basisschool en de onderbouw van de middelbare school. In totaal zitten hier 438 kinderen op school en geven twintig leraren hier les. Zowel voor de leerlingen als voor de leraren is een goed klaslokaal een enorme verbetering.

Waar ga je dat doen?

Dit gebied in de Eastern Region in Ghana ligt in een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving. De meeste mensen komen rond van wat ze op hun eigen land verbouwen, zoals mais, cassave, mango of cacao. Ook zijn veel mensen werkzaam in kleinschalige handel. Er wonen zo’n 1.300 mensen in Asenema. Het tussen Adukrom en de regio hoofdstad Koforidua, op ongeveer 10 kilometer van Adukrom. De meeste mensen behoren tot de ethnische groep Akan en spreken hoofdzakelijk Akan, Ewe of Engels.

Waarom?

De huidige klaslokalen zijn verouderd en lopen in het regen seizoen vol met water. Ga mee en ontdek hoe jij een verschil kunt maken voor de kinderen in Ghana!

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project is een samenwerking tussen Compassion Nederland, Compassion Ghana, AG Care Ghana, World Servants op initiatief van Geloven058, interkerkelijk platform van kerken in Leeuwarden. Deze brede samenwerking geeft jou de kans om van verschillende kanten te zien hoe je kunt bijdragen aan de strijd tegen armoede. Je maakt vrienden voor het leven met jongeren uit verschillende kerken in Leeuwarden.

Verandering

Op dit moment krijgen drie klassen les in klaslokalen die sterk verouderd zijn. In de regentijd lopen deze klassen vol met water. De school heeft de kleuterklassen nu naar de andere lokalen verplaatst zodat de kleine kinderen in ieder geval een veilige plek hebben om les te krijgen, maar de oudere kinderen van de basisschool zitten nu met hun voeten in het water als het regent. Ook de lesmaterialen hebben te lijden onder het vocht.

De ouderraad heeft veel geprobeerd om iets aan deze situatie kunnen doen. Om bijvoorbeeld te zorgen dat er minder water binnen stroomt, hebben ze een goot gegraven om het water te kanaliseren en een sterk type gras gepland zodat het water minder snel stroomt en de grond wegspoelt. Ze zijn enorm blij met het vooruitzicht dat er nieuwe klaslokalen kunnen komen, zodat de kinderen weer in veilige en betere omstandigheden les kunnen krijgen.

Doelen:

 • Nieuwe klaslokalen bouwen zodat elke klas een eigen lokaal heeft en in goede omstandigheden les kan krijgen.
 • Uitval van leerlingen tegengaan
 • Kwaliteit van onderwijs verbeteren

Wat doe je nog meer?

Je gaat in gesprek met de mensen uit het Akuapim North District en zult de Ghanese gastvrijheid ontdekken tijdens huisbezoeken in het dorp. Je zult samen met hen werken op de bouw, maar ook op het land en je gaat op bezoek bij cacaoboeren in de omgeving. Natuurlijk maak je kennis met de werkwijze van Compassion en ontmoet je de kinderen die vanuit Leeuwarden gesponsord zijn in dit gebied.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Weinig beschutting tegen de regen
  Weinig beschutting tegen de regen
 • Via de linker deur stroomt het regenwater zo de klas in
  Via de linker deur stroomt het regenwater zo de klas in
 • Huidige staat van de klaslokalen - voorzijde
  Huidige staat van de klaslokalen - voorzijde

AG Care Ghana

World Servants, Compassion en AG Care willen goed onderwijs voor elk Ghanees kind. Goede klaslokalen zijn onmisbaar. Geloven058, interkerkelijk platform van kerken in Leeuwarden, bouwt mee aan de droom van het bevrijden van kinderen uit armoede.

Stephen Abarika

14-7 tot 3-8-2019

€2340

Toeslagen:

€75