Bouw van Naschoolse opvang in Quetzaltenango in 2015

 • Kinderen voor de huidige opvang
  Kinderen voor de huidige opvang
 • Keuken in de opvang
  Keuken in de opvang
 • Hier komt de nieuwe school
  Hier komt de nieuwe school

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Quetzaltenango


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

GU215 | Adiós, Guate!

'We hebben afscheid genomen van iedereen en zijn ingecheckt', SMS-t hoofdleider Corjan.

Lees meer

GU215 | Vulkaan beklommen in Guatemala

We hebben een vulkaan beklommen en zijn bij een krater geweest. Het was een flinke tocht, maar wat we te zien kregen was de tocht meer dan waard!

Lees meer

  Bouwdoelen in Quetzaltenango bereikt!

  Nieuwe foto’s van de naschoolse opvang in Quetzaltenango zijn binnengekomen. Wat brengen ze mooi nieuws!

  Begin 2017 werd er nog hard gewerkt aan het afwerken van de tweede verdieping. Ondertussen is de bovenverdieping volledig gepleisterd en in de witte verf gezet. Vanaf het binnenplein zie het gebouw er dan ook erg strak en fris uit.

  Ondertussen is het binnenwerk ook afgerond. De grote vergaderzaal/activiteitenruimte is gepleisterd en geverfd en is er klaar voor om binnenkort gebruikt te worden.

  Met een basketbalkorf midden op het schoolplein en de grote open ruimte, is er een mooie plek beschikbaar voor de kinderen in de patio.

  We hopen dat de kinderen met veel plezier naar de naschoolse opvang in Quetzaltenango mogen gaan!

  Lees meer

  Dromen die uitkomen in Ostuncalco

  Aangekomen in Ostuncalco valt direct de mooie voorgevel van het gebouw op. Het is prachtig geschilderd, helaas is daardoor de groepsschildering verdwenen, maar het gebouw ziet er vanaf de straat mooi en representatief uit. Als we door lopen het schoolplein op, wordt duidelijk hoe enorm groot het gebouw is geworden. Twee verdiepingen en een dakterras. Er wordt nog hard gewerkt aan het afwerken van de bovenste verdieping en het dakterras. De planning van de aannemer loopt iets achter door met name de weersomstandigheden. Hij hoopt echter met 3 à 4 maanden het gebouw volledig af te hebben.
  De begane grond was al medio 2015 in gebruik genomen voor de voor- en naschoolse opvang. Daar komt vanaf 1 februari 2017 een groepje studenten bij, bestaande uit jongeren De bovenverdieping is ingedeeld in de volgende ruimtes: Een computerlokaal, waar 5 computers geïnstalleerd zullen gaan worden. Het budget voor de aanschaf is al beschikbaar en zal daarvoor gebruikt gaan worden zodra het lokaal gebruiksklaar is. Daarnaast zijn er 2 klaslokalen, een lerarenkamer met toilet, een grote vergader/activiteitenruimte, toiletten en een kleine opslagruimte. Op het dakterras en onder de trap naar boven zijn momenteel twee klein kippenrennen, waarin kippen zitten die voor eieren zorgen voor de maaltijden van de kinderen. De droom van de directrice Miriam is, dat er op het dak nog veel meer kippen gaan komen. De kinderen krijgen dan les in het verzorgen van kippen en de eieren zouden dan naast gebruik voor de schoolmaaltijden ook voor inkomsten kunnen zorgen door ze te verkopen. Daarnaast zou Miriam graag een groentetuin op het dak willen aanleggen, waar eveneens de kinderen zullen gaan leren hoe zij groenten moeten verbouwen. Ook deze groenten zullen voor de schoolmaaltijden gebruikt gaan worden, wat uiteindelijk kostenbesparend is.

  Huidige gegevens van de school:

  293 kinderen van 6-18 jaar
  4 leraressen
  15 studenten

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  Dit project vindt plaats in een buitenwijk van de stad Quetzaltenango. De inheemse naam voor de stad is Xela, die voornamelijk door de Guatemalteken zelf wordt gebruikt. Quetzaltenango is de tweede stad van Guatemala, met ongeveer een miljoen inwoners. Vanaf de hoofdstad Guatemala-Stad is het ongeveer vijf uren rijden over een van de hoogste passen (3.000 meter) van het land. Quetzaltenango zelf ligt op ongeveer 2.300 meter hoogte.

  Apartado 2936
  01901
  Guatemala-City
  Guatemala

  info@amgguatemala.org

  AMGG

  De overkoepelende organisatie American Mission to the Greeks (AMG) is in meer dan 30 landen actief om kinderen hulp te kunnen bieden. De meeste kinderen komen uit een gebroken gezin en hebben te maken gehad met misbruik en verwaarlozing. AMG Guatemala zorgt voor de kinderen in het eigen land en ondersteunen meer dan 8000 kinderen in 30 gemeenschappen. World Servants helpt AMG Guatemala met name in de sector onderwijs, één van de zes gebieden waar de organisatie zich op focust: Onderwijs: door middel van het ‘School for Parents’ initiatief worden er thema’s als het onderhouden van een gezin en de rechten van een kind behandeld. De kinderen zelf kunnen ook op de steun van AMG Guatemala rekenen: afhankelijk van de toegang tot de scholen wordt er vanuit de organisatie formeel onderwijs of educatieve ondersteuning geboden. Daarnaast worden evenementen en culturele activiteiten georganiseerd. Al deze aspecten van het onderwijs worden in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs en andere organisaties gerealiseerd. Bescherming: afdeling ‘At Risk No More’ zorgt hiervoor. Door middel van therapeutische begeleiding wordt geprobeerd de kinderen te helpen om ondanks de ingrijpende gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt, weer dichter bij God te komen. Gezondheidszorg: de organisatie heeft tot dusver een landelijk ziekenhuis, meerdere lokale klinieken en drie tandartsposten opgezet. Daarnaast komen medische hulpteams naar de mensen toe om ook op deze manier operaties te kunnen doen. Beroep: door twee kleine projecten op te zetten worden er in Guatemala nu studenten opgeleid om later aan de slag te kunnen als timmerman, kleermaker of bakker. Ook wordt er voor beurzen gezorgd waardoor jongeren in Guatemala zich op hun toekomst kunnen richten. Noodhulp: na een aardbeving in 1976 begon AMG Guatemala met het verzorgen van noodhulp. Water, voedsel, medicijnen en een hele gemeenschap waarin honderden mensen onderdak kunnen vinden is het gevolg van de inzet van deze organisatie. En dat is nodig ook: naast de aardbevingen die plaats kunnen vinden zijn ook vulkaanuitbarstingen, overstromingen en tropische stormen geen uitzondering. Sponsorschap: als laatste kun je door AMG Guatemala voor 32 dollar per maand een kind uit het land sponsoren. Hierdoor worden primaire behoeften als kleding en voedsel gerealiseerd, maar ook zaken als onderwijs met daarbij les over de Bijbel worden op deze manier werkelijkheid.