Bouw van de derde verdieping van een naschoolse opvang in La Florida in 2017

  • GU217 present!
    GU217 present!

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in La Florida


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

GU217 | Wat een liefde

Luidkeels zingend gaat de groep uit Guatemala nog even door met hun werkvakantie. Afscheid nemen valt na drie weken zwaar.

Lees meer

GU217 | Geland in Houston

De eerste vlucht zit erop voor de Guatemala-groep. Nu even een paar uurtjes wachten en dan richting Amsterdam...

Lees meer

Naar school in de nieuwe klaslokalen van La Florida

Kleurrijk geverfde muren, kinderen in klaslokalen en boeken op de plank, dat zijn mooie beelden. Van onze partner AMG uit Guatemala hebben we een aantal foto’s binnengekregen die ons laten zien dat het werk dat afgelopen zomer door twee groepen is uitgevoerd, ondertussen zijn doel heeft bereikt.

De klaslokalen geven de kinderen een veilige plek waar ze na schooltijd terecht kunnen!

Lees meer

Laat de kinderen maar komen!

Een van onze vrijwilligers is in Guatemala bij het project van GU117 en GU217 en stuurt een update.

Met de camera in de hand heeft hij een rondleiding gekregen door de naschoolse opvang in La Florida. Afgelopen zomer is hier door twee groepen hard gewerkt aan de derde verdieping en ook na die tijd is er nog veel werk verzet.

Enigszins trots vertelt het schoolhoofd dat het nieuwe door World Servants gebouwde gedeelte van de school volgende week op 5 januari in gebruik wordt genomen.

De afgelopen week zijn dan ook de laatste muren geschilderd. De grijze muren op de foto's hebben ondertussen dan een ook mooi laagje verf gekregen. Voor de rest is alles helemaal klaar, dus laat de kinderen maar komen!

Lees meer

Gebied

De wijk La Florida is gelegen in Mixco, een gedeelte van Guatemala City. De stad Guatemala City heeft 6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land. De wijk waar je naar toe gaat, is een van de armste plekken. La Florida is een buitenwijk, waar huizen gemaakt van golfplaten en steen door elkaar heen staan. Met kleine smalle paadjes maar ook met bredere stenen of geasfalteerde wegen, worden de huizen met elkaar verbonden. Naar de school toe loopt gelukkig wel een verharde weg. De school waar je gaat werken ligt binnen een ommuurd klein terrein van AMG

Guatemala heeft een tropisch klimaat met temperaturen die schommelen tussen de 14 graden Celsius 's nachts en 25 graden Celsius overdag in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de luchtvochtigheid erg hoog en juni is de natste maand. De extreme buien kunnen soms wat schade aanrichten, maar dit heeft vaak geen gevolgen op de lange termijn. Verder is Guatemala het land van meer dan 20 vulkanen en heeft het een kleurrijke Maya cultuur, die nog steeds flink vertegenwoordigd is in het land.