Bouw van Klaslokalen in Boulanger in 2008

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Boulanger


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Huis als schuilplaats tijdens orkanen

In 2008 zijn er een aantal nieuwe huizen gebouwd voor bewoners die leven in de berggebieden van Fermathe. Door de orkanen die daar regelmatig voorkomen, wonen veel mensen in ingestorte of kapotte huizen.

In april 2017 is er een bezoek gebracht aan deze huizen die in 2008 zijn gebouwd.

Huis 1:
In huis nummer 1 is de gezinssitiatie nog steeds hetzelfde, de kinderen zijn ondertussen opgegroeid. Tijdens orkaan Mattew heeft dit huis de storm doorstaan. Andere mensen uit de omgeving hebben dit huis zelfs gebruikt als schuilplaats tijdens de orkaan. De vader van dit huis is nog steeds erg trots op zijn huis.

Huis 2:
Moeder en kinderen wonen nogsteeds in het huis. Wel zonder vader, want die heeft het gezin verlaten. Het huis is nog in een goede staat.

Huis 3:
Dit huis is sinds het laatste bezoek niet hel erg veranderd. Door orkaan Mattew is het dak wel van het huis afgeblazen. Het dak is er weer terug opgezet, hierdoor zitten er wel een aantal gaten in het dak. Dus wanneer het regent, lekt er water het huis in.

Lees meer
Gebied
Partner

Unit 2019 - BHM 3170 Airmans Drive
FL 34946
Fermathe
Haiti
+509 01 15 09 35 11 16 13
bhmhaiti@bhm.org

BHM

Partnerorganisatie Baptist Haïti Mission (BHM) is opgericht in 1948 door Wallace en Eleanor Turnbull. Het Amerikaanse koppel begon de christelijke organisatie in de bergen van Haïti. Zij zagen dat de bevolking daar qua ontwikkeling drastisch achter liep ten opzichte van de rest van het land en wilden daar verandering in brengen. Sindsdien is BHM op de goede weg: 350 kerken en 354 basisscholen zijn er al gebouwd. Dit betekent dat de organisatie op dit moment meer dan 68.000 kinderen hulp kan bieden. Daarnaast is een groot deel van de organisatie nu in handen van Haïtiaanse leiders. Door de jaren heen is de mate van sturing en eigen verantwoordelijkheid dus toegenomen.

Maar ook onderwijs is een belangrijk speerpunt voor BHM. Er wordt met maar liefst 55.000 scholieren gewerkt. De organisatie gelooft dat door middel van onderwijs er eindelijk verandering kan komen in het land en in de levens van de Haïtianen. En dat is nodig ook, want nog steeds een groot deel van de kinderen gaat niet naar school. Dit komt doordat ouders het schoolgeld vaak niet kunnen betalen en de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen over laat. En dit is waar World Servants hulp biedt.

Onze partnerorganisatie zorgt daarnaast voor kwalitatief goede medische hulp. Een voorbeeld hiervan is de hulp die BHM kon bieden bij de aardbeving in 2010. De hulpdiensten waren gelijk ter plaatse en het ziekenhuis kon heel veel operaties op zich nemen. Op dit moment wordt er zelfs een nieuw ziekenhuis gebouwd voor betere bereikbaarheid en zo kan ook aan de meest recente uitrusting voldaan worden.

De missie van de organisatie is om het leven van de bewoners te veranderen door het evangelie van God te verspreiden. Dit doen ze onder andere door kerkleiders te stimuleren en ze te helpen in het zoeken naar verandering en groei. Daarnaast worden er leiderschapstrainingen georganiseerd en voor de jeugd is er een Bijbelinstituut waar de leer van Jezus Christus wordt verkondigd.