Bouw van Lokalen in Atrel in 2010

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Atrel


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Gebied
Partner

Unit 2019 - BHM 3170 Airmans Drive
FL 34946
Fermathe
Haiti
+509 01 15 09 35 11 16 13
bhmhaiti@bhm.org

BHM

Partnerorganisatie Baptist Haïti Mission (BHM) is opgericht in 1948 door Wallace en Eleanor Turnbull. Het Amerikaanse koppel begon de christelijke organisatie in de bergen van Haïti. Zij zagen dat de bevolking daar qua ontwikkeling drastisch achter liep ten opzichte van de rest van het land en wilden daar verandering in brengen. Sindsdien is BHM op de goede weg: 350 kerken en 354 basisscholen zijn er al gebouwd. Dit betekent dat de organisatie op dit moment meer dan 68.000 kinderen hulp kan bieden. Daarnaast is een groot deel van de organisatie nu in handen van Haïtiaanse leiders. Door de jaren heen is de mate van sturing en eigen verantwoordelijkheid dus toegenomen.

Maar ook onderwijs is een belangrijk speerpunt voor BHM. Er wordt met maar liefst 55.000 scholieren gewerkt. De organisatie gelooft dat door middel van onderwijs er eindelijk verandering kan komen in het land en in de levens van de Haïtianen. En dat is nodig ook, want nog steeds een groot deel van de kinderen gaat niet naar school. Dit komt doordat ouders het schoolgeld vaak niet kunnen betalen en de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen over laat. En dit is waar World Servants hulp biedt.

Onze partnerorganisatie zorgt daarnaast voor kwalitatief goede medische hulp. Een voorbeeld hiervan is de hulp die BHM kon bieden bij de aardbeving in 2010. De hulpdiensten waren gelijk ter plaatse en het ziekenhuis kon heel veel operaties op zich nemen. Op dit moment wordt er zelfs een nieuw ziekenhuis gebouwd voor betere bereikbaarheid en zo kan ook aan de meest recente uitrusting voldaan worden.

De missie van de organisatie is om het leven van de bewoners te veranderen door het evangelie van God te verspreiden. Dit doen ze onder andere door kerkleiders te stimuleren en ze te helpen in het zoeken naar verandering en groei. Daarnaast worden er leiderschapstrainingen georganiseerd en voor de jeugd is er een Bijbelinstituut waar de leer van Jezus Christus wordt verkondigd.