Ghana | Hoop op een gezonde toekomst

Moro, 13 jaar oud, zit op 'secundary school'. In 2010 heeft hij het aids/hiv programma gevolgd. Deelnemers die op project zijn verzorgen een voorlichting over de preventie van aids/hiv. Op deze manier bouwt World Servants mee aan een gezondere toekomst. 

Moro vertelt over het programma: "Ik vond het programma mooi en leuk om mee te maken. Ik heb het met veel plezier gevolgd. Ik heb veel geleerd over hoe ik moet omgaan met anderen. Ik heb veel informatie gekregen. Voor het programma wist ik wat aids was. Maar meer ook niet. Ik weet nu hoe ik aids krijg en ook hoe ik me moet beschermen. We weten nu dat we ons er niet voor hoeven te schamen maar het meteen moeten vertellen zodat anderen het niet krijgen."

We vroegen Moro of hij ons wat dingen specifiek kan vertellen over wat hij heeft geleerd. Hij vertelt: "Ik weet nu dat ik niet zomaar met iemand naar bed moet gaan, en dat ik het veilig moet doen. Ik denk veel meer na bij dingen die ik doe met meisjes. Ik ben me bewust geworden dat ik er zelf voor kan zorgen dat ik het krijg of niet. Ik vertel zoveel mogelijk aan mensen die ik ken over het programma zodat ze zichzelf ook kunnen beschermen. Ik weet dat ik me zo nu en dan moet laten testen in het ziekenhuis. Ik heb geleerd dat God ieder mens heeft geschapen elk op z’n eigen unieke manier. En dat iedereen even belangrijk is in zijn ogen. Zonder World Servants hadden we dit niet geweten en waren er nog heel veel mensen ziek geworden, nu is er hoop op een gezonde toekomst."

Door World Servants is er hoop op een gezonde toekomst

Moro