Bouw van Bouw klaslokalen in Vittal in Vittal in 2012

 • Het computerlokaal voor de leerlingen
  Het computerlokaal voor de leerlingen
 • Wandelen over het schoolplein
  Wandelen over het schoolplein
 • Studeren in de studieruimte
  Studeren in de studieruimte
 • Met de meisjes op de foto
  Met de meisjes op de foto
 • Kijkje in de klas
  Kijkje in de klas
 • Uitzicht op het schoolterrein
  Uitzicht op het schoolterrein

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Vittal


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

IN112 | Indrukwekkende schoolcampus in Vittal

Het bouwen van klaslokalen in Vittal was het doel van groep IN112. Vanwege moeilijkheden met de aanvraag met het visum kon plan dit helaas niet doorgaan en werd dit World Servants project geannuleerd. Ondanks dat heeft de partnerorganisatie het project toch uitgevoerd. Sam en Shobha van onze voormalige partnerorganisatie YuvaLok hebben half juni een bezoek gebracht aan de school om een laatste evaluatie te kunnen uitvoeren. Blij gestemd hebben ze ons van een update voorzien.

Op dit moment gaan er 1.100 jongens en meisjes tussen de 6 en 16 jaar naar de St. Rita’s School in Vittal waar ze in het Engels worden onderwezen. Een groep van nog eens 630 kinderen krijgen les in het Kannada, de officiële Staatstaal. Wanneer je door de hekken loopt en het schoolterrein betreedt, bevind je je op een indrukwekkend en imponerend campus. Het schoolbestuur heeft de visie om de kinderen het beste onderwijs te geven, zodat ze na hun afstuderen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. De kinderen die hier naar school gaan hebben verschillende achtergronden. Sommige komen uit boerenfamilies, andere kinderen hebben ouders uit de zakenwereld of ouders die werken op kantoor en andere kinderen zijn afkomstig uit arbeidersgezinnen. De ouders betalen een kleine vergoeding, afhankelijk van hun vermogen.

De school is World Servants erg dankbaar voor de financiële hulp. Dit heeft zeker bijgedragen aan de positieve ontwikkeling binnen de gemeenschap. De ruime klaslokalen en faciliteiten maken dat het voor leerlingen en leraren fijn is om hun tijd op school door te brengen.

Wat is het mooi om te lezen dat er zoveel kinderen in Vittal naar school gaan en dat de leerlingen hier een goede basis mogen opbouwen voor hun verdere toekomst!

Lees meer
Gebied
Partner

74, Elza Enclave, Kaveri Nagar, Horomavu P.O.
560 043
Bangalore
India

sam@yuvalok.org

YuvaLok